Рік без глядачів, нейтральні стадіони, рестарт у червні: що відомо про поновлення найкращої футбольної ліги Європи

Рік без глядачів, нейтральні стадіони, рестарт у червні: що відомо про поновлення найкращої футбольної ліги Європи

Фото: Associated Press

АПЛ може стартувати 12 червня.

Поки весь футбол стоїть "на паузі! через пандемію COVID-19, спортивна влада намагається знайти рішення з безпечного поновлення матчів.

У Європі вже дочасно завершили дві футбольні ліги: нідерландську Ередивізію без чемпіона та французьку Лігу 1, де переможцем став ПСЖ. У найкращій лізі Європи - англійські Прем’єр-лізі (АПЛ), - прагнуть рестартувати сезон-2019/20, щоб не отримати колосальних збитків.

Що ж відомо про рестарт сезону станом на 1 травня? На останній відеоконференції за участю 20 клубів акціонери висловили повну рішучість завершити сезон, якщо це дозволяє уряд Великої Британії. Карантин у країні буде послаблено поетапно, а АПЛ вже планує повернутися до тренувань, дотримуючись гігієнічних правил, від 18 травня, щоб поновити сезон 12 червня.

Після низки обговорень вирішено:

  • Матчі відбудуться без глядачів
  • Поєдинки будуть обмежені конкретними стадіонами по всій країні, які мають перебувати далеко від перевантажених міських районів.

Зазначається, що клуби домовилися провести ще одну зустріч у наступну п'ятницю.

Тим часом, Прем'єр-лізі загрожує весь сезон за порожніх трибун і величезними фінансовими втратами.

Як пише The Sun, спортивна влада розглядає можливість грати весь футбол в кращих чотирьох лігах Англії за зачиненими дверима -  до травня 2021 року.

Відкрити майданчики сподіваються у грудні, проте все залежатиме від рішення уряду щодо проведення масових заходів.

В АПЛ залишилося зіграти 9 турів. Турнірну таблицю очолює "Ліверпуль" з відривом від найближчого переслідувача у 25 очок. "Червоним" залишилося здобути 2 перемоги, щоб стати чемпіонами вперше від 1990 року.

Нагадаємо, УЄФА попросив асоціації надати плани з догравання сезону до 25 травня. Як альтернативу в організації готові схвалити різні скорочені формати завершення сезону: у вигляді плейоф або міні-турнірів.

Якщо чемпіонат доведеться завершити дочасно, учасників єврокубків наступного сезону визначатимуть за спортивним принципом, тобто за положенням в турнірній таблиці за підсумками кількості зіграних матчів. Також в УЄФА пояснили, кого не допустять до єврокубків-2020/21. 

 

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація