Романчук здобув для України перше "срібло" на Олімпіаді-2020 у Токіо

Романчук здобув для України перше "срібло" на Олімпіаді-2020 у Токіо

Фото: НОК України

Плавець приніс Україні першу срібну і шосту загалом олімпійську нагороду.

Українець Михайло Романчук виборов срібну медаль у фінальному запливі 1500 метрів вільним стилем на Олімпійських іграх-2020 у Токіо. 

Про це повідомляє НОК України.

Зазначається, що 24-річний спортсмен у неділю, 1 серпня, фінішував з другим часом 14.40,66 і приніс Україні першу срібну і шосту загалом олімпійську нагороду.

Першим у змаганні фінішував американець Роберт Фінке (14.39,65), а "бронзу" здобув німець Флоріан Веллброк (14.40,91).

Ще один український плавець Сергій Фролов, який разом з Романчуком кваліфікувався до фіналу, подолав 1500 метрів за 15.04,26 і фінішував восьмим.

Тим часом президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, який вболівав на трибунах Олімпійського центру водних видів спорту за наших атлетів разом з бронзовою призеркою Ігор-2020 Еліною Світоліною, привітав віцечемпіона Токіо з черговим здобутком та побажав успішно йти до своєї мети.

Зазначимо, що в кваліфікації на 800-метрівці вільним стилем Романчук став найкращим та встановив новий олімпійський рекорд. Однак в медальному запливі не зумів повторити свій результат і фінішував третім. За словами Михайла, рекорд "зіграв з ним злий жарт" у фіналі.

  • Олімпійські ігри-2020 у Токіо триватимуть до 8 серпня. Всього буде розіграно 339 комплектів нагород у 33 видах спорту.

Про те, коли і в яких дисциплінах виступлять українці на Олімпіаді-2020 1 серпня, читайте у матеріалі ТСН Проспорт за посиланням.

Надії на олімпійські медалі: плавець Михайло Романчук виграв кваліфікацію на нову дистанцію

Надії на олімпійські медалі: плавець Михайло Романчук виграв кваліфікацію на нову дистанцію

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Олімпійські Ігри 2020
Наступна публікація