Щоб почуватися як вдома: команда Південної Кореї перевірятиме їжу на радіацію на Олімпіаді в Токіо

Щоб почуватися як вдома: команда Південної Кореї перевірятиме їжу на радіацію на Олімпіаді в Токіо

Південнокорейські спортсмени та штатні працівники під час церемонії відправлення делегації Південної Кореї на Олімпійські ігри-2020 / Фото: Associated Press

Очікується, що такий крок може ще дужче погіршити відносини між Сеулом і Токіо.

Команда Південної Кореї під час Олімпійських ігор готуватиме їжу для своїх спортсменів окремо та перевірятиме інгредієнти на радіацію. Рішення пов'язане із побоюванням команди щодо наслідків аварії на Фукусімі.

Про це у понеділок, 19 липня, заявив представник Корейського спортивного та олімпійського комітету, передає Reuters. 

За словами представника Комітету, він забронював готель поблизу олімпійського села для приготування та доставки страв у коробках для своїх спортсменів, додавши, що країна проводить власні програми харчування на кожних Олімпійських іграх, щоб допомогти своїм спортсменам почуватися як вдома.

Зазначимо, випадки, коли країни приводять на Олімпіаду своїх кухарів, не є рідкісними. США подавали власну їжу на Олімпійських іграх у Пекіні 2008 року. Однак південнокорейська команда, окрім всього, посилила перевірку безпечності харчових продуктів на Іграх у Токіо, щоб виміряти рівень радіоактивного цезію, оскільки її кухарі готують близько 400 страв на день.

"Ми проводимо скринінгові тести на вміст цезію в харчових інгредієнтах з кімчі (корейська гостра овочева страва. - Ред.), який ми привозимо з дому, та інших інгредієнтів, включаючи японського виробництва", - заявив представник південнокорейської олімпійської партії, який попросив не називати його.

Японська влада відмовилася коментувати рішення південнокорейської команди, втім наголосила, що організатори використовують інгредієнти, які відповідають їхнім стандартам і розкривають їхнє походження.

Раніше Південна Корея періодично дратувала Японію такими кроками, як стримування імпорту японських морепродуктів, посилаючись на проблеми безпеки після цунамі на Фукусімі в 2011 році та ядерної катастрофи.

  • Олімпійські ігри-2020 стартують в Японії 23 липня і триватимуть до 8 серпня.
  • На час ігор у Токіо запровадили надзвичайний стан - більшість змагань відбуватимуться без глядачів.

Раніше ТСН Проспорт повідомляв про скандал, який спалахнув у Токіо. Польські плавці повернулися додому ще до початку змагань.

Дивіться також: Олімпійські ігри-2020: повний розклад усіх змагань в інфографіці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація