"Шахтар" не зміг обіграти "Ліон" у Києві і вилетів в Лігу Європи

"Шахтар" не зміг обіграти "Ліон" у Києві і вилетів в Лігу Європи

Фото: Reuters

Команда Фонсеки завершила виступи у Лізі чемпіонів.

"Шахтар" у матчі 6-го туру групового етапу Ліги чемпіонів зіграв унічию з французьким "Ліоном" (1:1) та припинив боротьбу в найпрестижнішому клубному турнірі Європи.

Матч відбувся не в Харкові, де зазвичай проводить домашні ігри донецький клуб, а в Києві на "Олімпійському" через заборону УЄФА проводити поєдинки на територіях, де введено воєнний стан.

Перший тайм сильніше провели гості. Андрію Пятову неодноразово доводилося рятувати команду від неминучого голу. На 19-й хвилині він створив неймовірний сейв, не дозволивши Бертрану Траоре реалізувати вихід один-на-один.

Фото: Reuters

У наступній же атаці "гірники" відповіли. Та ще й як відповіли! Жуніор Мораєс прийняв м’яч після передачі від Ісмаїлі на лінії воротарського майданчика та другим дотиком відправив його у кут воріт Антоні Лопеша – 1:0.

Фото: Reuters

Під кінець тайму "Ліон" притиснув "гірників" до своїх воріт, але прекрасні сейви Пятова після ударів Набіля Фекіра, Ферлана Менді та Мемфіса Депая дозволили команді Паулу Фонсеки піти на перерву в ролі переможця.

У другій половині протистояння французи одразу почали нестримно атакувати. На 54-й хвилині Набіль Фекір відправив м’яч у сітку воріт Пятова, але рефері справедливо скасував гол через положення поза грою. У цьому епізоді майстерно зорієнтувалася оборона "Шахтаря", яка синхронно зловила форварда суперника у штучний офсайд.

І все ж, на 65-й хвилині французи досягли свого - Набіль Фекір отримав передачу від Мемфіса Депая у штрафному майданчику "Шахтаря" та з-під Майкона зняв павутинку з дев'ятки воріт Андрія Пятова - 1:1.

Фото: Reuters

Після пропущеного голу "гірники" активізувалися, але створювати гольові нагоди вдавалося надзвичайно важко.

Найкращий шанс мав Ісмаїлі на 82-й хвилині поєдинку. Захисник вирвався сам-на-сам з воротарем після розкішної передачі від Майкона, але не зумів переграти Антоні Лопеша.

У паралельному поєдинку квартету F англійський "Манчестер Сіті" здобув вольову перемогу над німецьким "Хоффенхаймом" - 2:1.

Таким чином, "Шахтар" з 6 очками посів третю сходинку в своїй групі та навесні продовжить виступи в Лізі Європи. А до плей-оф Ліги чемпіонів пробилися саме "Манчестер Сіті" з першого місця та "Ліон" з другої позиції квартету F.

Повʼязані теми:

Наступна публікація