Шість пілотів Формули-1 відмовилися схилити коліно на підтримку боротьби з расизмом: відео

Шість пілотів Формули-1 відмовилися схилити коліно на підтримку боротьби з расизмом: відео

twitter.com/WeAreAltSport

Серед них чемпіон світу 2007 року Кімі Райкконен.

5 липня стартував сезон найпрестижніших автоперегонів світу Формули-1. Перед стартом першої гонки року Гран-прі Австрії організатори провели акцію BlackLivesMatter (Життя чорних мають значення) на знак підтримки боротьби з расизмом .

Однак не всі учасники гонки погодилися схилити коліно. Шість пілотів відмовилися піти на такий жест: Данило Квят ("Альфа Таурі"), Карлос Сайнс ("Макларен"), Макс Ферстаппен ("Ред Булл"), Шарль Леклер ("Феррарі"), Антоніо Джовінаццо ("Альфа Ромео"), а також чемпіон світу 2007 року Кімі Райкконен ("Альфа Ромео").

Водночас, всі пілоти наділи чорні футболки з написом "кінець расизму".

Переможцем Гран-прі Австрії став пілот "Мерседес" Валттері Боттас. Другим до фінішу прийшов Шарль Леклер з "Феррарі", а замкнув трійку призерів представник "Макларен" Ландо Норріс, для якого це перший подіум в кар’єрі. Через тиждень в Австрії відбудеться другий етап сезону.

  • 25 травня у США афроамериканець Джордж Флойд помер під час затримання поліцією. 
     
  • Поліцейський Дерек Шовен притиснув його коліном до асфальту. Те, що сталося потрапило на відео. На ньому чутно, як Флойд каже, що йому важко дихати. Він втратив свідомість, поліцейські викликали "швидку", однак чоловік помер.
  • Після цього масові заворушення охопили понад 20 штатів США, а в соціальних мережах люди почали залишати повідомлення на захист афроамериканців з хештегом #BlackLivesMatter. Також світом розпочалися масові акції на підтримку темношкірих, які охопили і світ спорту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація