"Сіті" - чемпіон, МЮ пролетів повз Лігу чемпіонів. Підсумкова таблиця АПЛ

"Сіті" - чемпіон, МЮ пролетів повз Лігу чемпіонів. Підсумкова таблиця АПЛ

Фото: Associated Press

Підводимо підсумки чемпіонату Англії сезону 2018/19.

Завершився останній 38-й тур англійської Прем'єр-ліги сезону 2018/19.

"Манчестер Сіті" очікувано розібрався з "Брайтоном" (4:1) та здобув чемпіонський титул. "Городяни" набрали 98 очок за підсумками турніру.

Лише 1 балом команді Хосепа Гвардіоли поступився "Ліверпуль", який в останньому поєдинку переміг "Вулверхемптон" (2:0) завдяки дублю Садіо Мане.

Третім до фінішу прийшов "Челсі". Команда Мауріціо Саррі в останньому турі зіграла у нульову нічию з "Лестером". Це не завадило "синім" випередити на 1 очко у турнірній таблиці "Тоттенхем" - "шпори" у заключному матчі не виявили переможця у грі з "Евертоном" (2:2).

Перемога над "Бернлі" з рахунком 3:1 не врятувала лондонський "Арсенал" від 5-го місця чемпіонату. Шостим став "Манчестер Юнайтед", "червоні дияволи" наостанок несподівано поступилися "Кардіффу" (0:2), який все одно вилетів у Чемпіоншип.

Таким чином, чотири путівки від Англії у Лігу чемпіонів здобули "Манчестер Сіті", "Ліверпуль", "Челсі" та "Тоттенхем".

До цієї четвірки ще може приєднатися "Арсенал", якщо переможе у фіналі Ліги Європи. У такому разі квота Англії у Лізі чемпіонів зросте до 5 команд і "канонірам" дістанеться додатковий квиток у груповий етап Ліги чемпіонів на наступний сезон.

Поки що ж "Арсенал" разом із "Манчестер Юнайтед" забронювали собі участь у Лізі Європи.

Ще одну путівку до Ліги Європи може отримати "Вотфорд", якщо у фіналі Кубка Англії сенсаційно обіграє "Манчестер Сіті". Якщо цього не станеться, то до Ліги Європи вирушить "Вулверхемптон", який посів сьому сходинку в АПЛ.

Що стосується команд, які покидаються Прем’єр-лігу і наступного сезону гратимуть в Чемпіоншипі, то це "Кардіфф", "Фулхем" і "Хаддерсфілд".

Фото: premierleague.com

Повʼязані теми:

Наступна публікація