Спортивні заходи в Україні під час карантину відбуватимуться без глядачів

Спортивні заходи в Україні під час карантину відбуватимуться без глядачів

Фото: www.nsc-olimpiyskiy.com.ua

Він триватиме до 3-го квітня.

В Україні всі масові спортивні події відбуватимуться без глядачів через коронавірус.

Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів на засіданні 11-го березня.

Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Зазначимо, що від 12-го березня до 3-го квітня в Україні триватиме карантин задля протидії коронавірусу з Китаю.

  • 11-го та 12-го березня відбудуться матчі 1/4 фіналу Кубка України. Точно відомо, що з глядачами зіграють "Динамо" та "Олександрія". Щодо інших ігор, то тут наразі немає жодної інформації.
  • 14-го та 15-го березня будуть зіграні чергові поєдинки УПЛ. Наразі організація чекає офіційного підтвердження.

Нагадаємо, спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19. У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація