Спортивного чиновника звинувачують в отриманні хабара від Росії

Спортивного чиновника звинувачують в отриманні хабара від Росії

Ламін Діак ризикує сісти за ґрати через хабар від Росії. / Фото: Eurosport.ru

Ламін Діак заарештований у Франції за підозрою в корупції.

Колишній президент міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) Ламін Діак заарештований у Франції за підозрою в корупції.

Діак та його адвокат підозрюються в отриманні хабара як мінімум в 200 тисяч євро від всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) за приховування допінгових справ російських спортсменів.

Французька влада була проінформована всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) про доведення цих фактів у серпні.

У середу 82-річний сенегалець і його адвокат Хабіб Сіссе були заарештовані у Франції за звинуваченням в корупції, пов'язаної з кампанією IAAF по боротьбі з допінгом.

Міністр спорту РФ Віталій Мутко вже заявив, що санкції російської легкої атлетики у зв'язку з розслідуванням цього скандалу не загрожують, так як в даному випадку мова йде не про спортивну складову.

"Справу порушено проти Діака. Це абсолютно різні речі. Ну і що з того, що замішана ВФЛА? Це кримінальне переслідування. Якщо хтось в чомусь замішаний, нехай несе відповідальність за законом, якщо буде доведено", - розповів Мутко.

Нагадаємо, нещодавно відсторонений президент ФІФА Йозеф Блаттер розповів, що Росія отримала право проведення ЧС-2018 року нечесним шляхом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація