Стаховський у вольовому стилі подолав кваліфікацію Australian Open, Цуренко вилетіла від росіянки

Стаховський у вольовому стилі подолав кваліфікацію Australian Open, Цуренко вилетіла від росіянки

Фото: twitter.com/stako_tennis

Сергій Стаховський вперше за 5 років виступить на "мейджорі" в Мельбурні.

Відбулися вирішальні матчі кваліфікації Australian Open-2021 - першого турніру Великого Шолома в новому сезоні. Жіноча кваліфікація відбувалася в Дубаї (ОАЕ), чоловіча - у Досі (Катар).

До фінальних поєдинків відбору в основну сітку потрапили двоє українців - Сергій Стаховський та Леся Цуренко, однак до Мельбурна поїде лише один з них.

  • Досвідчений 35-річний Стаховський здобув вольову перемогу над 19-річним австралійцем Дейном Свіні - 2:6, 6:3, 6:1. Сергій зіграє в основній сітці Australian Open вперше від 2016 року.
  • Цуренко в останньому матчі кваліфікації не зуміла зломити опір представниці Росії Людмили Самсонової, програвши у двох сетах - 6:7(1), 2:6.

Раніше кваліфікацію на Відкритий чемпіонат Австралії не змогли пройти Ілля Марченко та Дарина Снігур (вилетіли в першому колі - прим.), а також Ангеліна Калініна та Катаріна Завацька (припинили боротьбу в другому колі - прим.).

КОЛИ ОСНОВНА СІТКА

Australian Open-2021 відбудеться 8 - 21 лютого з глядачами на трибунах. Турнір перенесли на три тижні через пандемію COVID-19. Від 15 січня учасники відбудуть двотижневий карантин у Мельбурні.

ХТО З УКРАЇНЦІВ ВИСТУПИТЬ В ОСНОВНІЙ СІТЦІ

У чоловічому одиночному розряді Україну представить лише Сергій Стаховський .

В жіночій сітці виступлять перша ракетка України Еліна Світоліна та 18-річна Марта Костюк, яка напередодні вперше в кар’єрі дійшла до півфіналу на турнірі WTA. Участь ще однієї українки Даяни Ястремської під запитанням у зв’язку з її відстороненням через допінг.

Повʼязані теми:

Наступна публікація