Стало відомо, скільки заробили українські клуби після завершення групової стадії єврокубків

Стало відомо, скільки заробили українські клуби після завершення групової стадії єврокубків

Фото: ФК Динамо Київ

Ця сума склала понад 55 мільйонів євро.

11 та 12 грудня завершилися матчі групової стадії Ліги чемпіонів та Ліги Європи.

Донецький "Шахтар", який виступав у найпрестижнішому клубному турнірі Європи, посів у своєму квартеті третю сходинку. Це місце дозволить "гірникам" продовжити шлях в 1/16 фіналу Ліги Європи.

За участь у єврокубках "гірники" вже заробили 44,4 мільйона євро.

Ця сума була складена з автоматичного потрапляння до групової стадії Ліги чемпіонів (15,25 млн), бонуса на основі рейтингу за десять років виступів у єврокубках (23,3), кожної перемоги в групі Ліги чемпіонів (над "Аталантою" - 2,7 млн), нічиєї (двічі з "Динамо" Загреб та "Манчестер Сіті" - 2,7 млн), а також за потрапляння до плейоф Ліги Європи (500 тисяч).

"Динамо" та "Олександрія", які виступали в групах Ліги Європи, також поповнили фінансовий бюджет.

"Біло-сині" заробили тут 7,18 мільйона євро.

У цю суму війшли: бонус за потрапляння до групової стадії Ліги Європи (2,92 млн), бонус на основі рейтингу за десять років виступів у єврокубках (2,93 млн), перемога над "Мальме" (570 тисяч євро) та по дві нічиї з "Копенгагеном" та "Лугано" (760 тисяч євро).

Що стосується команди Володимира Шарана, то їхній фінансовий рахунок поповнився на 4,06 мільйона євро. Ось, завдяки чому вони отримали цю суму.

Бонус за потрапляння до групової стадії Ліги Європи (2,92 млн), бонус на основі рейтингу за десять років виступів у єврокубках (571 тисяча євро) та три нічиїх (дві з "Сент-Ет'єном" та одна проти "Гента") - 570 тисяч євро.

  • "Динамо" та "Олександрія" вже завершили виступи в Лізі Європи. "Шахтар", своєю чергою, зіграє в 1/16 фіналу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація