Суперліга жива? "Барселона" відмовилася виходити зі скандального турніру

Суперліга жива? "Барселона" відмовилася виходити зі скандального турніру

Фото: Associated Press

Каталонський клуб виступив з офіційною заявою.

Іспанська "Барселона" зробила офіційну заяву стосовно своєї участі в Європейській Суперлізі. Каталонський клуб повідомив, що не збирається виходити з числа учасників турніру, проте до його створення варто підійти більш ретельно.

"Рішення (про вступ до Суперліги - прим.) було ухвалено з переконанням, що відмова від можливості стати частиною цього проєкту в ролі одного із засновників була б історичною помилкою. Як один з провідних спортивних клубів світу, ми прагнемо завжди бути в авангарді, що є невід'ємною частиною ідентичності клубу і його спортивного, соціального та інституційного духу.

З огляду на суспільну реакцію, яку вищезгаданий проєкт викликав у багатьох сферах, немає жодних сумнівів в тому, що "Барселона" цінує необхідність більш глибокого аналізу причин, що викликали цю реакцію, щоб переглянути початкову пропозицію, і вирішити всі ці питання на благо спільних інтересів футбольного світу. Такий глибокий аналіз вимагає часу і відповідної холоднокровності, щоб уникнути будь-яких необачних дій", - йдеться на офіційному сайті "блаугранас".

Як повідомляв раніше ТСН Проспорт, в УЄФА готові ввести санкції проти клубів-засновників Суперліги.

Повʼязані теми:

Наступна публікація