"Не роби цього": Nike відреагувала на заворушення у США

"Не роби цього": Nike відреагувала на заворушення у США

Фото: Associated Press

Вона трансформувала свій відомий слоган.

Американська компанія Nike, яка спеціалізується на виробництві спортивних товарів, відреагувала на протести, що охопили міста США після смерті афроамериканця Джорджа Флойда від рук поліцейського.

Вона трансформувала свій відомий слоган "Просто зроби це" на заклик "Цього разу, не роби цього". 

"Цього разу, не роби цього. Не роби вигляд, що в Америці немає проблем. Не відвертайся від расизму. Не приймай, щоб у нас забирали невинні життя. Не виправдовуйся більше. Не думай, що тебе це не стосується. Не залишайся осторонь і не мовчи. Не думай, що ти не можеш бути частиною змін. Давай ми усі будемо частиною змін", - йшлося у звернення, яке компанія оприлюднила на своїй сторінці в Instagram. 

Раніше легендарна зірка баскетболу Майкл Джордан висловив співчуття родині загиблого від рук поліцейського афроамериканця Джорджа Флойда, а також закликав американців боротися з несправедливістю у мирний спосіб. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Let’s all be part of the change. ⠀ ⠀ #UntilWeAllWin

A post shared by Nike (@nike) on

Нагадаємо, що через заворушення, які охопили міста США після смерті Джорджа Флойда від рук поліцейського, у Вашингтоні запровадили комендантську годину. До американської столиці прибули нацгвардійці.

Протести через смерть афроамериканця Джорджа Флойда розпочалися у Міннеаполісі після того, як у Мережі розповсюдили відео, на якому поліцейський застосовує задушливий прийом проти затриманого: тисне йому коліном на шию. Незабаром Флойд вже не рухався. Чоловікові викликали "швидку", проте до лікарні він не дожив.

Трамп на своїх сторінках у соцмережах прокоментував акції: "Ці БАНДИТИ ганьблять пам'ять Джорджа Флойда, і я цього не допущу. Щойно говорив з губернатором Тімом Вальцем і сказав йому, що військові будуть з ними весь час. За будь-яких складнощів, ми візьмемо контроль на себе, але коли починається мародерство, відкривається стрілянина. Дякую!" Допис обурив користувачів соцмереж, а Twitter навіть приховав його через "прославляння насильства". 

[media type="video" id="387170673"

США накрила хвиля протестів через смерть афроамериканця, який загинув під час арешту

США накрила хвиля протестів через смерть афроамериканця, який загинув під час арешту

Повʼязані теми:

Наступна публікація