Титулований французький клуб звернувся до суду через дочасне завершення футбольного чемпіонату

Титулований французький клуб звернувся до суду через дочасне завершення футбольного чемпіонату

Фото: Associated Press

"Ліон" фінішував на сьомому місці в турнірній таблиці Ліги 1.

Семиразовий чемпіон Франції "Олімпік Ліон" подав два позови до суду через дочасне завершення сезону Ліги 1.

Про це повідомив президент "ткачів" Жан-Мішель Ола.

"Ми багато думали над цим. Рада директорів "Ліона" ухвалила рішення подати позов. Гроші не головна турбота для нас. Це клуб, який пройшов шлях від самого низу до самого верху. Спочатку ми зажадали вивчити можливість поновлення чемпіонату.

Другий судовий процес стосується того, як ліга була зупинена і як були визначені підсумкові результати, щоб з’ясувати, чи є вони законними", - наводить слова Ола getfootballnewsfrance.

Ліга 1 оголосила ПСЖ  чемпіоном сезону-2019/20 за поточним положенням у турнірній таблиці. Парижани на момент зупинення турніру лідирували у чемпіонаті з відривом у 12 очок. Учасників єврокубків та комади, що вилетіли і підвищилися у класі, визначать пізніше.

"Ліон" фінішував сьомим у турнірній таблиці, набравши 40 очок після 28 турів.

twitter

Раніше було дочасно завершено нідерландську Ередивізію без визначення чемпіона. Там чотири клуби теж вирішили подати позови до суду.

Нагадаємо, УЄФА попросив асоціації надати плани з догравання сезону до 25 травня. Як альтернативу в організації готові схвалити різні скорочені формати завершення сезону: у вигляді плейоф або міні-турнірів.

Якщо чемпіонат доведеться завершити дочасно, учасників єврокубків наступного сезону визначатимуть за спортивним принципом, тобто за положенням в турнірній таблиці за підсумками кількості зіграних матчів. Також в УЄФА пояснили, кого не допустять до єврокубків-2020/21.

Повʼязані теми:

Наступна публікація