Марнотратники та успішні бізнесмени. Хто найбільше витратив і заробив на трансферах в європейському футболі

Марнотратники та успішні бізнесмени. Хто найбільше витратив і заробив на трансферах в європейському футболі

Фото: Associated Press

Лише 2 клуби з топ-20 змогли вийти в плюс.

Англійський "Манчестер-Сіті" є рекордсменом із трансферних витрат за останні 11 років.

Як повідомляє sportbible.com, чисті витрати "городян" на трансфери з 2008 року становлять 1,2 мільярда фунтів стерлінгів (близько 1,35 млрд євро).

З 2008 року чинні чемпіони англійської Прем’єр-ліги придбали гравців на суму 1,5 мільярда фунтів стерлінгів, а продали лише на 414 тисяч. Тобто різниця між заробітком і витратами на трансферах становить близько -1,2 мільярда фунтів стерлінгів.

Після "небесно-блакитних" за цим показником розташувався французький ПСЖ, в якого нетто-витрати 822 мільйони євро.

Починаючи з 2008 року, витрати 8 європейських клубів на трансфери перевищили 1 млрд. фунтів стерлінгів. Цими командами були "Манчестер Сіті""Реал" Мадрид, "Барселона", "Челсі", ПСЖ, "Ювентус", "Манчестер Юнайтед" і "Ліверпуль".

Єдиними командами у топ-20, які мають позитивний баланс, є "Монако" та дортмундська "Боруссія". Ця пара клубів отримала величезні прибутки у порівнянні зі своїми витратами за останні 11 років.

Чисті витрати "монегасків" становлять +247 мільйонів фунтів, а "джмелів" +25 мільйонів фунтів. Перші найбільше заробили від продажу Кіліана Мбаппе у ПСЖ, а другі від трансферу Усмане Дембеле до "Барселони".

Пропонуємо до вашої уваги топ-20 клубів Європи за трансферними витратами з 2008 року.

Фото - Transfermarkt

Повʼязані теми:

Наступна публікація