У допінгу таки винен секс: ITF опублікувала рішення у справі зіркової української тенісистки

У допінгу таки винен секс: ITF опублікувала рішення у справі зіркової української тенісистки

Фото: twitter.com/WTA

Спортсменка довела свою невинність.

Міжнародна федерація тенісу (ITF) опублікувала повне рішення незалежного трибуналу щодо допінгової справи другої ракетки України Даяни Ястремської.

У документі наголошується, що тенісистка не стала заперечувати факт виявлення в її організмі метаболітів местеролона, однак вона спростувала, що застосовувала речовину свідомо.

Даяна і її хлопець стверджують, що ввечері 23 і вранці 24 листопада 2020 року вони були разом. У проміжку цього часу вони займалися сексом. Через кілька годин тенісистка здала пробу на допінг, яка і була позитивною.

Виявилося, що препарат із забороненою речовиною тоді вживав хлопець українки без її відома. Показання обох багато в чому збіглися, йдеться в документі.

Також Ястремська пройшла перевірку на поліграфі, який з імовірністю більше ніж 99% підтвердив, що вона ніколи навмисно не вживала допінг.

Концентрація местеролона в організмі українки була низькою, аналіз же зразка волосся на присутність цієї речовини і зовсім дав негативний результат.

  • Інформація щодо позитивного допінг-тесту Ястремської з'явилася на початку січня 2021 року.
  • Пізніше Даяна пояснила потрапляння в її організм забороненого препарату сексом зі своїм хлопцем.
  • У червні з тенісистки зняли звинувачення у вживанні допінгу. Ястремська змогла виступити на Олімпіаді-2020 у Токіо, де програла в першому ж раунді.

Повʼязані теми:

Наступна публікація