У футбольних клубах Німеччини зафіксували десять випадків зараження COVID-19

У футбольних клубах Німеччини зафіксували десять випадків зараження COVID-19

Фото: Associated Press

Рестарт чемпіонату опинився під загрозою.

У Німеччині відбулася перша масова перевірка на коронавірус команд першої та другої Бундесліги. Тестувалися як гравці, так і працівники клубів.

В 36 клубах було проведено 1724 тести на COVID-19. Було виявлено десять випадків зараження, повідомляє офіційний сайт Німецької футбольної ліги (DFL).

Результати тестів були доведені до органів охорони здоров’я. Було вжито необхідних заходів, зокрема забезпечена ізоляція заражених.

Вже стартувала друга хвиля тестування. Окрім того, усіх ще раз перевірять безпосередньо перед стартом тренувань в загальній групі.

"Ретельні тести призначені для того, щоб найкращим чином запобігти участі інфікованих людей в тренуваннях та іграх і тим самим потенційно знизити ймовірність зараження інших", - йдеться у заяві ліги.

Раніше повідомлялося про трьох інфікованих у "Кьольні". У яких клубах інші хворі, не розкривається.

Сезон-2019/20 в Бундеслізі був призупинений через пандемію коронавірусу. Бундеслігу хотіли поновити 9 травня, однак через погіршення ситуації з пандемією, терміни можуть змінити.

Пілся 25 турів Чемпіонату Німеччини лідирує "Баварія", яка набрала 55 очок. Друге місце посідає "Боруссія" Дортмунд (51), третє - "Лейпциг" (50).

Нагадаємо, наразі дочасно завершено два футбольні чемпіонати: нідерландську Ередивізію без визначення чемпіона та французьку Лігу 1. ПСЖ буде визнано чемпіоном сезону-2019/20.

Тим часом УЄФА попросив асоціації надати плани з догравання сезону до 25 травня. Як альтернативу в організації готові схвалити різні скорочені формати завершення сезону: у вигляді плейоф або міні-турнірів.

Якщо чемпіонат доведеться завершити дочасно, учасників єврокубків наступного сезону визначатимуть за спортивним принципом, тобто за положенням в турнірній таблиці за підсумками кількості зіграних матчів. Також в УЄФА пояснили, кого не допустять до єврокубків-2020/21.

Повʼязані теми:

Наступна публікація