У матчі Польща - Англія розгорівся скандал через акцію проти расизму: Левандовські закликав до поваги

У матчі Польща - Англія розгорівся скандал через акцію проти расизму: Левандовські закликав до поваги

Фото: Associated Press

Польські уболівальники освистали англійських футболістів, які схилили коліно на підтримку руху BLM.

Поєдинок 6-го туру європейської кваліфікації на Чемпіонат світу-2022 Польща - Англія затьмарив інцидент перед стартовим свистком.

Гравці "Трьох левів" стали на одне коліно, щоб підтримати рух за права темношкірих Black Lives Matter, а у відповідь почули з трибун свист польських фанатів.

Польська команда в повному складі залишилася стояти на газоні стадіону у Варшаві. Однак капітан поляків Роберт Левандовські не проігнорував цей епізод. Зірка "Баварії" суворо подивився у бік трибун і показав пальцем на нашивку зі словом "Respect" ("Повага"), що розміщена на рукаві у кожного футболіста.

Зустріч закінчилася з рахунком 1:1. На гол Гаррі Кейна, забитий на 72-й хвилині, господарі відповіли м'ячем Даміана Шиманського в компенсований час.

  • Після шести матчів Англія з 16 балами очолює групу I, поляки йдуть третіми з 11 очками у своєму активі.
  • Переможці груп напряму вийдуть до фінальної стадії ЧС-2022. Команди, що посядуть другі місця, та дві найкращі збірні Ліги націй УЄФА-2020/21, які не забезпечили собі потрапляння на мундіаль, позмагаються у двораундовому плейоф за останні три путівки на світову першість.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відбір на ЧС-2022
Наступна публікація