У Росії хочуть замінити гімн під час Олімпіади військовою піснею: у Держдумі відреагували різкою критикою

У Росії хочуть замінити гімн під час Олімпіади військовою піснею: у Держдумі відреагували різкою критикою

російські вболівальники / Фото: Associated Press

Остаточне рішення ще не ухвалено.

У Росії мають намір замінити гімн країни під час Чемпіонатів світу та Олімпійських ігор на відому радянську композицію "Катюша", яка була у СРСР одним із символів Другої світової війни.

Раніше РФ заборонили використовувати власні державні символи під час великих спортивних змагань через маніпуляції з базою даних Московської антидопінгової лабораторії. Під заборону потрапили прапор і гімн.

"Що стосується музичного супроводу, шляхом більшості голосів ми зупинилися на "Катюші". Її люблять діти. Ми запропонували її виконкому ОКР на розгляд.

Були й сучасні варіанти, але, повторюю, вирішили зупинитися на "Катюші", — цитує голову комісії спортсменів Олімпійського комітету Росії (ОКР) Софію Велику "Чемпіонат".

Пізніше на це рішення відреагували в Держдумі. "Це якась маячня. Ця пісня була піснею війни. Під цю пісню люди вмирали, йшли вперед, звільняли країну і країни від фашизму! Під цю пісню багато хто втрачав своїх батьків і чоловіків.

А зараз ОКР замість того, щоб відстоювати наших спортсменів, пропонує це як гімн. У той момент, коли все просрали, що можна було просрати. За таке ОКР потрібно розігнати до чортової матері і набрати новий. Зовсім нісенітницю якусь придумали. Велику пісню війни використовувати для такого", — сказав депутат Держдуми Ігор Лебедєв.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація