У Росії прийняли закон про кримінальну відповідальність за схиляння спортсменів до допінгу

У Росії прийняли закон про кримінальну відповідальність за схиляння спортсменів до допінгу

Фото: thesun.co.uk

За порушення засудженому загрожує штраф і максимум до 3 років обмеження волі.

У Росії прийняли законопроект про введення кримінальної відповідальності за схиляння спортсменів до вживання допінгу. Держдума прийняла його в другому і третьому читанні.

Викритим у схилянні атлетів до застосування заборонених препаратів тренерам або спеціалістам зі спортивної медицини загрожує штраф до 300 тисяч рублів або обмеження волі на строк до року. Крім того, винні будуть відсторонені від займаних посад на строк до трьох років.

Якщо протиправні дії вчинила група осіб за попередньою змовою або щодо неповнолітнього або двох і більше спортсменів, а також із застосуванням насильства або з погрозою його застосування, винним загрожує штраф до 500 тисяч рублів, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на термін до року, а також позбавлення права обіймати певні посади на строк до чотирьох років.

У випадку, якщо діяння спричинили смерть спортсмена з необережності або інші тяжкі наслідки, винним може загрожувати до трьох років обмеження волі, або до трьох років примусових робіт чи позбавлення волі, а також позбавлення права обіймати посади або займатися діяльністю на строк до п'яти років.

Нагадаємо, 18 липня Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) опублікувало доповідь, в якій йдетьсяпро те, що влада Росії систематично покривала вживання допінгу своїми спортсменами під час Олімпіади в Сочі 2014 року. Також в заміні проб російських спортсменів на "чисті" брали участь співробітники ФСБ.

Через скандал з допінгом у вересні всю збірну РФ не допустили до Паралімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро. Олімпійську збірну МОК не дискваліфікував, а передав повноваження міжнародним федераціям.

Повʼязані теми:

Наступна публікація