У Росії визнали підміну результатів допінг-проб спортсменів

У Росії визнали підміну результатів допінг-проб спортсменів

У Росії визнали підміну результатів допінг-проб спортсменів

Фото: facebook.com/wada.ama/

Йдеться про глобальну фальсифікацію даних.

Генеральний директор Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) Юрій Ганус підтвердив, що дані Московської антидопінгової лабораторії були змінені перед передаванням експертам Міжнародного антидопінгового агентства (WADA).

Про це він заявив на конференції в Колорадо, повідомляє The New York Times.

Ганус вважає, що дані Московської лабораторії були підроблені для того, щоб захистити репутацію відомих російських спортсменів, які зараз працюють в органах влади або є високопоставленими спортивними чиновниками. За словами гендиректора РУСАДА, йдеться про тисячі змін в даних допінг-проб атлетів з Росії.

"Росія - країна з високим рівнем розвитку спорту, але люди, які несуть відповідальність за цю ситуацію, вибрали неправильний шлях і неправильний підхід", - сказав Ганус.

РУСАДА було визнано невідповідним кодексу WADA в листопаді 2015 року, коли розгорівся допінговий скандал у легкій атлетиці.

Пізніше у Росії спалахнуло ще кілька допінгових скандалів після докладів Річарда Макларена, у яких ішлося про те, що влада Росії систематично покривали вживання допінгу своїми спортсменами під час Олімпіади в Сочі 2014 року.

Очікується, що WADA винесе рішення про статус РУСАДА в кінці жовтня. У тому випадку, якщо російське агентство буде усунене, російських спортсменів можуть не допустити на Олімпіаду 2020 року в Токіо, а також на інші міжнародні змагання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація