У збірної України всі ігри, як остання - Фоменко

У збірної України всі ігри, як остання - Фоменко

Фоменко робить ставку на командну гру. / Фото: Getty Images

Тренер розповів, без чого команда не досягне необхідного результату.

Керманич збірної України Михайло Фоменко прокоментував найближчі матчі відбору Євро-2016 проти команди Білорусі (5 вересня/Львів) та Словаччини (8 вересня/Жиліна).

"Якщо ви згадаєте мої попередні прес-конференції, то я завжди говорив, що словаки - це непроста команда. Дуже сильна по підбору футболістів, які представляють хороші європейські клуби.

Це ваші колеги спочатку ставилися до них з недооцінкою. Особливо, коли в матчі з ними нам не вдалося досягти позитивного результату. Хоча ми готувалися, пояснювали, показували гравцям суперника. Нам не можна думати, що якийсь матч буде прохідним. У нас всі ігри, як остання, з будь-яким суперником", - зазначив Фоменко.

Тренер не розповів, за рахунок чого "синьо-жовті" можуть перемогти білорусів і словаків, пожартувавши, що вони прочитають це і будуть знати, як будувати свою гру.

"В плані психології будь-яку гру можна виграти тільки, якщо на 100% викладатися. Футбол - це колективна гра. Якщо хтось один не буде виконувати вимог, то результату може не бути.

Візьміть гру "Шахтаря" з "Рапідом". Здавалося б, матч був практично виграний, але після його закінчення тренер "гірників" сказав, що йому ще ніколи так не щастило.

Це тому, що спочатку була команда, яка билася, а потім деякі гравці стали не виконувати те, що від них вимагалося. В одну сторону бігли, а в іншу не поверталися. Якщо немає командної гри, то не буде результату", - резюмував Фоменко.

Нагадаємо, збірна України зібралася на тренувальний збір в Козині, але без Коноплянки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація