Україна недорахується на Паралімпіаді в Пхенчхані принаймні трьох атлетів

Україна недорахується на Паралімпіаді в Пхенчхані принаймні трьох атлетів

Фото: Паралімпійський комітет України

Це стало зрозуміло вже на урочистій церемонії проводів команди до Кореї.

У Києві відбулися урочисті проводи паралімпійців на зимові ігри до Кореї. За нагороди Паралімпіади мали боротися 33 українських атлети, однак цей список скоротився до 30 через недуги, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Зокрема не стартуватиме в Кореї через хворобу чемпіонка Сочі Олександра Кононова. Через загрозу заразити когось із спортсменів вірусом журналістів не підпускали до паралімпійців ближче, ніж на кілька метрів, бо вирішили перестрахуватися.

У Києві тривають урочисті проводи паралімпійців в Корею

У Києві тривають урочисті проводи паралімпійців в Корею

Усі спортсмени ще від середини січня готувалися за кордоном – у Німеччині, Фінляндії та Італії. На день вони повернулись в Україну, і вже в четвер вирушають до Кореї. Проводжати паралімпійців напередодні прийшла й перша леді Марина Порошенко, яка подарувала українській команді великий прапор. Концертну програму для майбутніх чемпіонів забезпечили Pianoбой, "Танок на Майдані Конго" та Монатік.

На Паралімпійських іграх Україна буде представлена у трьох дисциплінах – це лижні перегони, біатлон та сноубординг. Якщо на Олімпіаді для нас навіть одна медаль вважається відносно непоганим результатом, то на цих змаганнях амбіції значно вищі. Чотири роки тому на Паралімпіаді в Сочі в України було 25 нагород, з них 5 золотих, і загальне високе 4 командне місце. У складі досі є 2 чинних чемпіони Паралімпіади, а самі спортсмени налаштовані оптимістично. Вболівати за них можна буде від 9 березня.

Кореспондент ТСН Святослав Гринчук

Повʼязані теми:

Наступна публікація