Український легкоатлет із найкращим результатом сезону тріумфував у стрибках в висоту на турнірі в Бельгії

Український легкоатлет із найкращим результатом сезону тріумфував у стрибках в висоту на турнірі в Бельгії

Фото: Associated Press

Представник України Андрій Проценко став найкращим у стрибках у висоту на турнірі Бронзового континентального туру в бельгійському Льєжі.

Зазначимо, що у змаганнях серед чоловіків брали участь одразу троє українців: власне віцечемпіон світу в приміщенні 2014 року Проценко, дворазовий срібний призер чемпіонатів Європи серед молоді та юніорів Олег Дорощук, а також призер міжнародних турнірів Вадим Кравчук.

Проценко продемонстрував найвищий результат серед восьми учасників, з третьої спроби підкоривши позначку 2.26 м. Стрибун ішов і на 2.3 м, проте не зміг подолати цю планку. 2.26 м – найкращий показник українця в цьому сезоні. Востаннє він стрибав так високо на відкритому повітрі у вересні 2021 року.

До цього його топрезультатом були 2.24 м на етапі Діамантової ліги в Римі. "Золото" в Бельгії стало для спортсмена третьою медаллю в цьому сезоні й першою "золотою".

Друге ж місце посів інший українець Олег Дорощук, який стрибнув на 2.23 м з першої спроби. Ідентичний результат показали ще два спортсмени: бельгієць Томас Кармой і нідерландець Доуве Амельс, проте українець обійшов їх за рахунок меншої кількості підходів на попередніх планках. Що стосується Кравчука, то він із результатом у 2.15 м завершив змагання сьомим.

Додамо, що "бронзу" на цих же змаганнях завоювала українка Марія Горєлова. Вона стала третьою в стрибках у довжину з результатом 6.18 м. Найкращий стрибок їй вдався у третій спробі.

Читайте також:

Українські стрибунки у висоту стали найкращими на турнірі в Польщі

"Вам ніколи не зрозуміти нас, ви не в окупації нелюдів": зіркова українська легкоатлетка емоційно звернулася до своєї колеги з РФ

Українка Магучіх із новим світовим рекордом сезону виграла "золото" на турнірі в Чехії: відео

Повʼязані теми:

Наступна публікація