Уперше у сезоні найціннішим гравцем місяця Суперліги став гравець збірної України

Уперше у сезоні найціннішим гравцем місяця Суперліги став гравець збірної України

Фото: Київ-Баскет

Павло Крутоус "обскакав" Маліка Трента із "Запоріжжя".

Баскетболіст "Київ-Баскета" Павло Крутоус визнаний найціннішим гравцем січня Суперліги.

При цьому, він став першим гравцем збірної України, який отримав це звання у поточному сезоні.

У тренерському рейтингу за гравцем "Київ-Баскета"  розташувалися Сергій Павлов із "Хіміка" і Малік Трент з БК "Запоріжжя", які випередили ще одного киянина Моріса Кріка.

У опитуванні вболівальників боротьба за першість точилася між Тернтом і Олександром Мішулою з "Дніпра". Вони доволі відчутно відірвалися від Олександра Кольченка з "Черкаських Мавп" і дещо менше від латвійського легіонера БК "Одеса" Арнолдса Хелманіса.

Водночас у топ-3 аналітиків були представлені лише українські гравці з клубів, які перебувають у верхній половині турнірної таблиці Суперліги:  Крутоус, Мішула і Павлов.

Ігрові показники гравця збірної і столичного клубу:  15 очок, 3,8 підбирання, 3 передачі у середньому за гру із коефіцієнтом ефективності 16,8.

Фото: Федерація баскетболу України

Зазначимо, під час визначення найкращого гравця до уваги беруться такі складові: результати голосування вболівальників, підсумки щотижневого опитування тренерів і оцінка фахівців.

Нагадаємо, що найціннішим гравцем грудня став новачок "Політехніка" американець Делван Грем.

Результати січня

Голосування вболівальників: Малік Трент – 32% - 3 бали, Олександр Мішула – 27% - 2 бали; Арнолдс Хелманіс - 20% і, відповідно, 1 бал.

Опитування тренерів: Павло Крутоус - 10 разів протягом січня називався тренерами команд Суперліги у складі збірних туру – 3 бали, Сергій Павлов і Малік Трент – по 8 разів і, відповідно, по 2 бали; Моріс Крік 7 разів - 1 бал.

Оцінка експертів: Павло Крутоус – 3 бали, Олександр Мішула – 2 бали, Сергій Павлов  – 1 бал.

У підсумку Крутоус зібрав 6 балів, другим став Трент - 5,  третім Мішула – 4, 3 бали отримав Павлов.

Повʼязані теми:

Наступна публікація