Уряд Великобританії може заборонити клубам наносити на форму назви букмекерських контор

Уряд Великобританії може заборонити клубам наносити на форму назви букмекерських контор

Фото: twitter.com/SwansOfficial

Зовсім скоро команди мають знайти інші шляхи заробляти гроші.

Уряд Великобританії планує створити законодавство, яке б забороняло командам наносити назви букмекерів на свою форму.

Це рішення продиктовано тим, щоб як можна скоріше позбавитися проблеми залежності від азартних ігор. На думку Тома Уотсона, який є заступником лідера Лейбористської партії, якщо клуби наносять назви букмекерів на амуніцію, то вони не дуже зацікавлені у тому, щоб викорінити це зі звичайних вболівальників.

"Футбол повинен зіграти свою роль в боротьбі з прихованою епідемією залежності від азартних ігор. Якщо клуби наносять на свою форму логотипи клубів, то дають зрозуміти, що несерйозно ставляться до проблеми, яка має місце серед своїх фанатів. І ці логотипи перед вболівальниками різного віку. Не тільки на стадіонах, а й під час трансляцій та оглядів на платному і безкоштовному телебаченні", - цитує слова Уотсона The Guardian.

Слід зазначити, що на даному етапі 9 з 20 команд, які виступают у англійській Прем'єр-лізі, мають на формі у вигляді титульного спонсора назву букмекерської контори - "Евертон", "Сток Сіті", "Борнмут", "Бернлі", "Хадерсфілд", "Крістал Пелас", "Ньюкасл", "Суонсі" та "Вест Гем".

Повʼязані теми:

Наступна публікація