Усику можуть запропонувати угоду на бій за вакантний титул WBO - ЗМІ

Усику можуть запропонувати угоду на бій за вакантний титул WBO - ЗМІ

Олександр Усик

За такою угодою, переможець бою Джошуа - Ф'юрі відмовиться від титулу одразу після поєдинку.

Українському боксеру Олександру Усику може бути запропонована угода, за якої він боксуватиме за вакантний титул WBO в надважкій вазі через кілька тижнів після бою між Ентоні Джошуа і Тайсоном Ф'юрі. Як пише boxingscene, це може відбутися для того, щоб гарантувати, що титул чемпіона світу буде на кону, коли два британських бійця зустрінуться у 2021 році.

Після бою Джошуа та болгарина Кубрата Пулєва, в якому ЕйДжей захистив чемпіонські пояси,  президент WBO Пако Валькарсель розмістив у Twitter повідомлення для Едді Хірна, промоутера Джошуа, згідно з яким, Джошуа має битися з Усиком, а не з Ф'юрі.

ДЖОШУА - ПУЛЄВ: ВІДЕО БОЮ

"Щодо поясу WBO, Едді Хірн знає значення "зобов'язання", м'яч перебуває на його полі", - йдеться в твіті.

Попередня угода для бою Джошуа - Ф'юрі вже узгоджена, при цьому обидві сторони отримають 50% доходів з автоматичною умовою реваншу. Хірн сказав, що кінець травня буде ідеальним часом для проведення бою, а Боб Арум, який є промоутером Ф'юрі в Сполучених Штатах, наголосив, що він хоче почати серйозні переговори в понеділок.

Арум також заявив про впевненість, що будь-які судові позови Деонтея Вайлдера, спрямовані на примусове проведення третього бою з Ф'юрі, ні до чого не приведуть.

Тим часом Усик не зацікавлений в сторонній угоді і, швидше за все, зійдеться з Джозефом Паркером або Джо Джойсом за вакантний титул, якщо WBO вирішить позбавити Джошуа титулу.

У Хірна є рекламний контракт з Усиком, і він може зробити йому пропозицію, в якій пояс WBO буде на кону для Джошуа - Ф'юрі, перш ніж переможець відмовиться від поясу одразу після цього. Хірн навіть може запропонувати Усику, що бій за вакантний титул може бути організований заздалегідь, щоб він відбувся через два тижні після Джошуа - Ф'юрі.

Будь-яка угода повинна бути узгоджена і Джошуа, і Ф'юрі, тоді як WBO, швидше за все, залишить остаточне рішення за Усиком.

  • У ніч проти 1 листопада Усик переміг Дерека Чісору у бою за звання обов’язкового претендента на пояс WBO.
  • Боксери пройшли всі 12 раундів, а судді віддали перемогу українцю - 117-112, 115-113, 115-113.
  • Для Усика це був 18-й поєдинок у професіоналах. У його активі 18 перемог, дві з них він одержав у надважкому дивізіоні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація