УЄФА підтвердив, що Євро-2020 відбудеться з глядачами: що потрібно знати власникам квитків

УЄФА підтвердив, що Євро-2020 відбудеться з глядачами: що потрібно знати власникам квитків

Фото: Associated Press

Важлива інформація для вболівальників.

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) підтвердив інформацію про те, що Чемпіонат Європи-2020 відбудеться із глядачами. ТСН Проспорт розповідає, що потрібно знати вболівальникам, які планують відвідати ігри турніру.

РОЗКЛАД МАТЧІВ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ НА ЄВРО-2020

  • Які міста приймуть матчі Євро-2020

Турнір відбудеться у 12 містах 12 членів УЄФА. Вісім з них (Амстердам, Баку, Будапешт, Бухарест, Глазго, Копенгаген, Лондон і Санкт-Петербург) вже підтвердили, що зможуть прийняти матчі Чемпіонату Європи із глядачами.

Більбао, Дублін, Мюнхен і Рим повинні надати УЄФА інформацію щодо своїх планів про допуск уболівальників на трибуни до 19 квітня.

  • Скільки глядачів допустять на трибуни

Будапешт має намір дозволити повністю заповнити трибуни арени "Ференц Пушкаш". У Санкт-Петербурзі і Баку стадіони будуть заповнюватися на 50% від їхньої місткості, в Амстердамі, Бухаресті, Глазго і Копенгагені - на 25%-33%, у Лондоні - мінімум на 25%.

Водночас приймаючі міста залишили за собою право збільшити ці показники до кінця квітня.

  • Обмеження на поїздки до інших країн, пов'язані з коронавірусом

Обмеження на поїздки до інших країн у зв'язку з пандемією COVID-19 постійно змінюються, тому заздалегідь спланувати свій візит на той чи інший матч буде проблематично.

УЄФА просить враховувати вимоги для перетину кордонів держав, які будуть діяти на момент проведення турніру. У їхньому числі можуть бути обов'язковий карантин, пред'явлення негативного тесту на коронавірус, обмеження терміну перебування у країні та інше. Не виключено, що деякі країни можуть зовсім закрити в'їзд для іноземців.

  • Які санітарно-гігієнічні заходи будуть діяти на стадіонах

УЄФА ввів кілька правил для відвідування матчів Євро-2020:

  1. кожен глядач матиме у своєму розпорядженні 30 хвилин для входу на стадіон;
  2. протягом усього часу перебування на арені потрібно буде носити захисну маску;
  3. інші заходи, які будуть встановлюватися окремо взятими стадіонами (вимірювання температури, експрес-тест на COVID-19 і т.д.)

Фінальний турнір Євро-2020 повинен був відбутися від 12 червня до 12 липня 2020 року у 12 містах континенту, але через пандемію коронавірусу був відкладений на рік. Нові дати проведення турніру: 11 червня - 11 липня 2021 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація