УЄФА провів засідання у "справі Мораєса", рішення оголосять найближчим часом

УЄФА провів засідання у "справі Мораєса", рішення оголосять найближчим часом

Фото: ФФУ

Сторони оголосили свої аргументи, а комітет взяв паузу для винесення вердикту.

2 травня відбулося засідання контрольного, етичного і дисциплінарного комітетів УЄФА у справі натуралізації форварда збірної України Жуніора Мораєса.

Як пише FootBoom, сторони оголосили свої аргументи, комітет взяв паузу для винесення вердикту.

Представники футбольних союзів Португалії та Люксембургу в ході засідання заявили, що їм надають консультації з цього питання фахівці з України.

Очікується, що рішення буде винесено 3 травня в першій половині дня.

Нагадаємо, 26 березня португальське видання Maisfutebol опублікувало інформацію про неправомірність натуралізації Мораєса, мовляв, він не прожив на території України безперервно 5 років, як того вимагає статут ФІФА, а прожив 4 роки і 8 місяців.

Однак ФІФА не пояснює, як трактує ці 5 років - на свій розсуд чи за законами країни, яка видає паспорт.

Тим часом, згідно з законами України, безперервним роком вважається проживання на території країни 183 дні в році. Однак юрист каже, що в Регламенті ФІФА немає вказівок про застосування місцевого законодавства.

Федерації футболу Португалії та Люксембургу відправили протести до УЄФА. За регламентом організації, протести подаються не пізніше 24 годин після закінчення матчу, вихідні виключаються.

Якщо незаконність участі Мораєса буде доведено, Україні можуть зарахувати технічні поразки в матчах з Португалією (0:0) і Люксембургом (2:1), в яких брав участь Жуніор.

У ФФУ ж запевняють, що правил не порушували і ніхто Україну не покарає.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація