В Англії футболісти обрали найкращого гравця та символічну збірну сезону-2019/20

В Англії футболісти обрали найкращого гравця та символічну збірну сезону-2019/20

Трент Александер-Арнольд проти Кевіна Де Брейне / Фото: Associated Press

Кевін Де Брейне став володарем почесної нагороди.

Асоціація професійних футболістів Англії (ПФА) підбила підсумки сезону АПЛ-2019/20.

Найкращим гравцем минулого сезону Прем’єр-ліги став півзахисник "Манчестер Сіті" Кевін Де Брейне. Раніше бельгієць отримав подібну нагороду від АПЛ.

У минулому сезоні Кевін забив 13 голів та зробив 20 асистів у 35 матчах АПЛ. Бельгієць повторив рекорд легенди лондонського "Арсенала" Тьєррі Анрі за кількістю гольових передач за сезон.

Найкращим молодим гравцем ПФА визнала правого захисника "Ліверпуля" Трента Александер-Арнольда. У минулій кампанії він забив чотири голи і віддав 13 результативних передач за мерсисайдський клуб.

Крім того, було складено символічну команду року за підсумками сезону-2019/20.

Нік Поуп ("Бернлі") - Трент Александер-Арнольд, Вірджил ван Дейк (обидва - "Ліверпуль"), Чаглар Сеюнджю ("Лестер"), Енді Робертсон ("Ліверпуль") - Давид Сілва ("Манчестер Сіті"), Джордан Хендерсон ("Ліверпуль"), Кевін Де Брюйне ("Манчестер Сіті") - Джеймі Варді ("Лестер"), П'єр-Емерік Обамеянг ("Арсенал"), Садіо Мане ("Ліверпуль").

  • Чемпіоном АПЛ-2019/20 став "Ліверпуль". Команда Юргена Клоппа набрала 99 очок і випередила найближчого конкурента, "Манчестер Сіті", на 18 балів. Для "червоних" це дебютний титул АПЛ, від виходу турніру з Англійської футбольної ліги у 1992 році та перше чемпіонство за 30 років.
     
  • Новий сезон АПЛ-2020/21 розпочнеться у суботу, 12 вересня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація