В Англії виступили проти участі своїх топ-клубів у футбольній Суперлізі

В Англії виступили проти участі своїх топ-клубів у футбольній Суперлізі

Фото: Reuters

Низка клубів обговорює створення турніру за спиною УЄФА.

Уряд Великої Британії категорично проти участі клубів англійської Прем'єр-ліги у футбольній Суперлізі, яку планують створити серед топових команд Європи.

Як пише The Telegraph, в органі виконавчої влади нічого про створення нового турніру не знають і впевнені, що у керівництва Прем'єр-ліги також немає жодної інформації.

"Ми будемо категорично проти цього, з огляду на те, що це стане загрозою для культури спорту в Англії", - заявило джерело з британського уряду, яке цитує видання.

Раніше Der Spiegel у спільному розслідуванні з Football Leaks повідомив, що 11 топових європейських футбольних клубів таємно обговорювали створення Суперліги.

Це - "Баварія", "Барселона", "Реал", "Ювентус", "Манчестер Юнайтед", "Челсі", "Манчестер Сіті", "Арсенал", "ПСЖ", "Ліверпуль" і "Мілан". Ще п'ять команд будуть запрошені як "гості": "Атлетіко", "Боруссія" Дортмунд, "Інтер", "Марсель" і "Рома".

Зазначається, що Суперліга повинна замінити Лігу Чемпіонів до 2021-го року. Обговорення турніру відбувається за спиною у УЄФА.

Підписання документа про турнір очікується вже цього місяця.

Нагадаємо, УЄФА планує створити третій єврокубковий турнір.

За статусом він буде поступатися Лізі чемпіонів та Лізі Європи. Нові змагання, найімовірніше, стануть аналогом Кубка Кубків, де будуть присутні 32 команди. Старт цього турніру запланований на сезон-2021/22.

Повʼязані теми:

Наступна публікація