Велич сили та духу. У Києві тривають національні змагання "Ігри Нескорених"

Велич сили та духу. У Києві тривають національні змагання "Ігри Нескорених"

Переможці національного відбору представлять Україну наступного року в Гаазі.

У суботу, 14 вересня, на київському стадіоні "Піонер" відбуваються національні змагання Ігри Нескорених - фінальна частина відбору збірної України на міжнародні Invictus Games 2020 в Гаазі.

У змаганнях беруть участь ветерани та чинні військовослужбовці, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки в зоні бойових дій.

Відкрив національні змагання Президент України Володимир Зеленський. Він виголосив промову та охоче фотографувався з учасниками та гостями Ігор.

Фото: ТСН.ua

Після візиту Президента понад 200 учасників почали змагатися в шести видах спорту: стрільбі з лука, паверліфтингу, веслуванні на тренажері, легкій атлетиці, плаванні та велоспорті.

Цікаво, що під час відбору кандидатів, які представлять Україну у фінальній частині Ігор Нескорених в Гаазі, буде враховуватися не лише спортивний результат. Він важить лише 10% серед інших критеріїв. Найбільшу роль грає реабілітаційний ефект, який отримає учасник змагань (40%). Також враховуються ставлення кандидата (25%) та спортивна етика (25%).

Офіційне оголошення складу збірної України Ігор Нескорених-2020 відбудеться 17 жовтня 2019 року.

Протягом дня для гостей події на стадіоні діє декілька спортивно-розважальних майданчиків та фудкорт, а для малечі обладнана дитяча зона з підготовленими нянями та аніматорами.

  • Invictus Games засновані Герцогом Сассекським в 2014 році з метою реабілітації поранених, травмованих або хворих військовослужбовців та ветеранів. Перші Ігри Нескорених відбулися у 2014 році в Лондоні, в них взяли участь 400 спортсменів з 13 країн.
  • Україна долучилася до Ігор Нескорених в 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто (Канада). У 2018 році українці виступили а австралійському Сіднеї, а вже у травні 2020 року візьмуть участь у своїх третіх Іграх Нескорених в Гаазі (Нідерланди).

Повʼязані теми:

Наступна публікація