"Верес" розірвав контракт із новачком, який грав в окупованому Криму

"Верес" розірвав контракт із новачком, який грав в окупованому Криму

"Верес" розірвав контракт із новачком, який грав в окупованому Криму

Фото: НК Верес

Клуб повідомив, що на момент погодження умов контракту, не знав про це.

Рівненський "Верес" повідомив про розірвання контракту із півзахисником Сергієм Чеботарьовим, якого підписав 23 лютого.

"Після повідомлення на офіційному сайті Народного клубу "Верес" про підписання нових гравців - стало відомо, що один з новачків клубу раніше брав участь у футбольних змаганнях на території анексованого Російською Федерацією Криму", - йдеться у заяві клубу.

Журналіст Вадим Скічко опублікував інформацію в соціальних мережах, про те, що Чеботарьов у 2016 році грав за футбольний клуб "Кафа" в так званому чемпіонаті Криму. Клуб повідомив, що спортивному департаменту "Вереса" на момент погодження умов контракту ця інформація не була відома.

"У своїх документах Чеботарьов вказав своїми попередніми професійними клубами "Буковину" (Чернівці), де провів частину минулого сезону, та грузинський "Зугдіді".

Після того, як керівництву "Вереса" стало відома інформація про участь футболіста в чемпіонаті анексованого Криму, було прийняте рішення про розірвання контракту. Оскільки такі дії футболіста під час війни з Росією не відповідають ідеології клубу та тій громадянській позиції, яку сповідує більшість членів клубу та вболівальників червоно-чорних", - повідомив клуб.

Також "Верес" звернувся до керівництва УПЛ та ПФЛ, які, на думку клубу, мають прийняти офіційне рішення щодо футболістів, які брали участь в так званому чемпіонаті анексованого Криму та тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Клуб просить доносити таку інформацію до учасників змагань та футбольної громадськості.

Нагадаємо, раніше троє футболістів "Вереса" напали на таксиста у Рівному, клуб вирішив пробачити їх.

Повʼязані теми:

Наступна публікація