"Вест Гем" на останніх хвилинах дотиснув "Фіорентину" і став переможцем Ліги конференцій (відео)

"Вест Гем" на останніх хвилинах дотиснув "Фіорентину" і став переможцем Ліги конференцій (відео)

"Фіорентина" - "Вест Гем" / Фото: Associated Press

Лондонський клуб тріумфував у третьому за престижністю єврокубку.

Англійський "Вест Гем" став переможцем Ліги конференцій сезону-2022/23. У фінальному матчі турніру на "Еден Арені" в Празі лондонці обіграли італійську "Фіорентину" – 1:2.

Перший тайм минув без голів, але запам'ятався дуже неприємним інцидентом. На 33-й хвилині вболівальники "молотобійців" закидали капітана "фіалок" Крістіано Бірагі  пластмасовими бокалами та іншими предметами, коли він готувався виконати кутовий удар.

Один із предметів, ймовірно, запальничка до крові розбив голову Бірагі, але гравець італійської команди після допомоги лікарів із забинтованою головою  зміг продовжити зустріч.

Рахунок у матчі було відкрито в другому таймі. На 62-й хвилині пенальті реалізував півзахисник "Вест Гема" Саїд Бенрахма після того, як Бірагі зіграв рукою у власному штрафному майданчику.

"Фіалки" дуже швидко відігралися. На 67-й хвилині Джакомо Бонавентура з меж карної зони точно пробив у дальній кут після передачі Ніколаса Гонсалеса головою.

Здавалося, що гра перейде до екстратаймів, але на останній хвилині основного часу підопічні Девіда Моєса зуміли вирвати перемогу. Лукас Пакета вивів Джеррода Бовена один на один з голкіпером, а той свій шанс не змарнував.

Для "Вест Гема" це перший великий європейський трофей від 1965 року. Тоді "молотобійці" у фіналі Кубка володарів кубків обіграли "Мюнхен 1860".

Зазначимо, що на кону в фіналі Ліги конференцій стояла не лише перемога в цьому турнірі, а й путівка до групового етапу Ліги Європи на наступний сезон.

  • На шляху до фіналу "Фіорентина" в плейоф пройшла португальську "Брагу" (4:0, 3:2), турецький "Сівасспор" (1:0, 4:1), польський "Лех" (4:1, 2:3) і швейцарський "Базель" (1:2, 3:1).
  • "Вест Гем" на шляху до фіналу здолав у плейоф кіпрський клуб АЕК Ларнака (2:0, 4:0), бельгійський "Гент" (1:1, 4:1) та нідерландський "АЗ Алкмар" (2:1, 1:0). 

Це був лише другий в історії розіграш Ліги конферецій. Минулого року переможцем турніру стала італійська "Рома", яка у фіналі обіграла нідерландський "Феєнорд" (1:0).

Читайте також

Манчестер Сіті – Інтер: де дивитися і ставки букмекерів на фінал Ліги чемпіонів

Усе вирішила серія пенальті: "Севілья" здолала "Рому" і стала переможцем Ліги Європи (відео)

Ліга чемпіонів-2023/24: хто вже вийшов до групового раунду

Повʼязані теми:

Наступна публікація