"Ви давали клятву дотримуватися закону": легенда світового футболу підписав лист Путіну на підтримку Навального

"Ви давали клятву дотримуватися закону": легенда світового футболу підписав лист Путіну на підтримку Навального

Фото: Associated Press

Іменитий француз підтримав політика з РФ.

Легенда світового футболу Ерік Кантона поставив свій підпис під відкритим листом знаменитих західних особистостей президенту Росії Володимиру Путіну на підтримку опозиціонера Олексія Навального, який відбуває покарання у виправній колонії.

"Нині Олексій Навальний перебуває у виправній колонії, яку багато юристів і правозахисників вважають однією з найсуворіших у Росії. Як вже відомо в усьому світі, стан його здоров'я погіршується, він знаходиться у критичному стані і потребує термінової медичної допомоги.

У Олексія Навального проявляються симптоми важкого неврологічного розладу - постійні болі у спині і втрата чутливості ніг і рук. Окрім того, він страждає від сильного кашлю і лихоманки.

Як громадянин Росії він має законне право на обстеження та лікування у лікаря на свій вибір. Будучи позбавленим цього права, 31 березня на знак протесту він почав голодування.

Ми закликаємо Вас, пане Президенте, забезпечити Олексію Навальному невідкладне лікування і догляд, в яких він потребує і на які він має право за російським законодавством. Як особа, яка дала клятву дотримуватися закону, Ви зобов'язані це зробити", - йдеться в тексті листа, який було опубліковано "Медузою".

  • Кантона відомий за виступами за "Манчестер Юнайтед" і збірну Франції.
  • Ерік входить до числа 100 найкращих футболістів в історії за версією ФІФА.

Повʼязані теми:

Наступна публікація