Віцепрезидентка WADA зізналася, що за нею стежили російські агенти

Віцепрезидентка WADA зізналася, що за нею стежили російські агенти

Фото - twitter.com/kievskayrus0264

Невдовзі РУСАДА можуть позбавити ​​статус відповідності.

Віцепрезидентка Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Лінда Хеллеланд розповіла, що російські агенти стежили за нею декілька років тому.

"Я прямувала на черговий антидопінговий семінар в Осло, але мене перехопила служба безпеки і повідомила, що є інформація про те, що окремі представники з Росії зв’язувалися з різними компаніями і вивчали мою діяльність, а також мої заяви і навіть пересування", - зізналася Хеллеланд в інтерв’ю TV2.

Також віце-президент WADA заявила, що в той час був зроблений злом її комп’ютера.

Хеллеланд покине посаду віцепрезидента WADA в кінці року. Від 1 січня 2020 року її місце займе дворазова олімпійська чемпіонка з шорт-треку китаянка Ян Ян.

У кінці вересня WADA почала процедуру позбавлення Російського антидопінгового агентства статусу відповідності. Департамент розвідки і розслідувань організації домігся значних успіхів в аналізі даних, отриманих із Московської лабораторії.

Якщо РУСАДА буде позбавлена ​​статусу відповідності, то російських спортсменів можуть позбавити можливості виступати на міжнародних змаганнях під прапором своєї країни, а збірну Росії не допустити до наступного Чемпіонату світу з футболу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація