"Вічний" рекорд Фелпса, істерика китаянки та незламний француз. Найцікавіші моменти Ріо-2016

"Вічний" рекорд Фелпса, істерика китаянки та незламний француз. Найцікавіші моменти Ріо-2016

Олімпіада-2016 відійшла в історію. / Фото: Reuters

ТСН Проспорт згадує найбільш примітні миттєвості Олімпіади.

Сьогодні, 22 серпня, в Ріо-де-Жанейро відбулася церемонія закриття Олімпіади-2016.

ТСН Проспорт згадує найбільш пам'ятні миттєвості Олімпіади.

Зазначимо, що олімпійська збірна України в Ріо здобула 11 медалей.

Вічний рекорд Фелпса

Ще до Ігор в Ріо американець Майкл Фелпс був абсолютним рекордсменом усіх часів за кількістю виборних медалей на Олімпіаді.

Але в столиці Бразилії Майкл перевершив сам себе, здобувши ще 5 золотих медалей. Додому Фелпс повернувся вже 23-разовим олімпійським чемпіоном, і одразу ж заявив, що йде зі спорту.

Незламний француз Йоан Дініз

Історія Йоана – чудовий приклад того, як людина долає усі перешкоди на шляху до своєї мети.

В Олімпійському змаганні зі спортивної ходьби на 50 кілометрів Дініза спіткала важка діарея, і він навіть втратив рівновагу та деякий час лежав просто на доріжці, проте надалі знайшов в собі сили дійти до фінішу.

Зазначимо, що більшу частину дистанції (понад 30 км) Дініз лідирував. Він виступав на олімпійських іграх 2008 року, але не зміг фінішувати. На Олімпіаді 2012 року він був дискваліфікований. 15 серпня 2014 року Йоан став чемпіоном Європи у заході на 50 кілометрів, встановивши новий світовий рекорд — 3:32.33.

Почуття гумору Жана Беленюка

Українець Жан Беленюк мав здобувати для України золоту медаль у греко-римській боротьбі, проте у поєдинку проти грузина Давіта Чекветадзе йому завадив явно упереджений арбітраж рефері.

Втім, Жан вирішив довго не горювати і таки знайшов спосіб привезти на батьківщину медаль найвищого ґатунку – придбавши її в сувенірному магазині.

 

Не дали золото, пошел купил;) и все дела;)

A photo posted by Zhan Beleniuk (@zhanbeleniuk) onAug 17, 2016 at 1:17pm PDT

Відібране через допінг золото киргиза Артікова 

Як і на інших Олімпіадах, на Іграх в Ріо були розчарування навіть після перемоги у фіналі.

Так, киргизький спортсмен Іззат Артіков був дискваліфікований з Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро через допінг. Важкоатлета позбавили бронзової нагороди, яку він здобув у ваговій категорії до 69 кг. Артиков підняв 339 кг у сумі (151 у ривку і 188 у поштовху), проте його допінг-проба дала позитивний результат на заборонену речовину - стрихнін.

Істерика китайської плавчині

Китайська плавчиня Фу Юаньхуей після півфіналу в стометрівці на спині дізналася від журналістки, що проплила дистанцію не за 59 секунд, як думала, а за 58,95. І дууууууууже сильно зраділа.

Людина людині людина. Шляхетність Ніккі Хемблін

Під час відбіркового забігу на 5000 метрів серед жінок розгорнулася справжня драма.

Новозеландка Ніккі Хемблін і американка Еббі Д'Агостіно зіштовхнулися на доріжці, після якого остання не змогла бігти далі. Представниця Нової Зеландії не лише припинила біг і допомогла піднятися суперниці, що отримала більш серйозну травму, але й провела її до фінішу.

Голий протест монголів

Монгольський спортсмен Ганзорігіїн Мандахнаран програв поєдинок за бронзу, після чого його тренери спробували оскаржити цей результат, однак аргументи на суддів не подіяли, тож монгольці вирішили скинути одяг і відмовитися піти з майданчика.

Повʼязані теми:

Наступна публікація