"Від***іться від спортсменів": каратист Горуна став на захист легкоатлетки Магучіх через фото з обіймами з росіянкою

"Від***іться від спортсменів": каратист Горуна став на захист легкоатлетки Магучіх через фото з обіймами з росіянкою

Фото: Associated Press

Відлуння Ігор-2020.

Український каратист Станіслав Горуна підтримав легкоатлетку і співвітчизницю Ярославу Магучіх, яка потрапила у скандал через фото з обіймами з російською суперницею Марією Ласіцкене, які були зроблені після завершення змагань у секторі для стрибків у висоту на Олімпіаді в Токіо.

"Спорт, мать вашу, поза політикою. Спорт - це вид діяльності. Для більшості спортсменів національної збірної України це професія і справа життя.

Відчепіться від спортсменів з вашою ***ною політикою. Спортсмен займається своїм ремеслом. Фотографія на п'єдесталі із суперником або другом - це його частина.

П'єдестал - це унікальне і виняткове місце поваги, яке лише на момент зводить разом декількох успішних атлетів завдяки їхній роботі над собою і результативним виступам. Не більше, не менше.

У фото Магучіх з Ласіцкене немає зради. Інколи в цей короткий момент через визнання одне одного як рівних зароджується міцна дружба або просто хороші стосунки.

Нема зради у привітаннях Нікольченко і Вєрняєва до своїх опонентів у спорті. Їх звів спорт, життя. Люди подружилися за рахунок конкуренції і однаково важкої роботи над собою, через повагу до праці один одного.

Яке це має відношення до міжнародної політики? Грузіть спортсмена за його політичні прояви, але від***іться від спортсменів і особистих стосунків, які сформувалися на підставі далеких від політики речей.

Олімпіада - це квінтесенція спорту. Олімпіада - це про дружбу, об'єднання і повагу, незалежно ні від чого. Олімпіада доводить однозначно, що спорт - поза політикою. На Олімпіаді є спортивний дух і здорова конкуренція. І ще трохи бізнесу.

У ваших негативних коментарях набагато більше зради. Замість того, щоб залишити фотографію тільки фотографією, саме ви даєте вигаданій "зраді" реальне життя.

Якщо спорт - це політика, то і освіта - політика, інженерія - політика, медицина - політика, мистецтво - політика. Все наше життя з таким підходом - політика. Ідіотська підміна понять.

Залиште політику державним діячам, і не вплітайте її в усе підряд", - написав Горуна.

  • На Олімпіаді в Токіо Горуна і Магучіх стали бронзовими призерами.
  • Честь України на Іграх-2020 захищали 157 олімпійців у 25 видах спорту (30 дисциплінах).
  • У медальному заліку Олімпіади в Токіо наша збірна посіла 44-те місце.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Олімпійські Ігри 2020
Наступна публікація