Відгомін расистського скандалу: перед матчем "Динамо" - "Шахтар" на поле скинули плюшевих сов

Відгомін расистського скандалу: перед матчем "Динамо" - "Шахтар" на поле скинули плюшевих сов

t.me/nogomyachh

Іграшки опинилися на газоні за допомогою дрона.

Перед стартом матчу матчу 29-го туру української Прем’єр-ліги між київським "Динамо" та донецьким "Шахтарем" на газон НСК "Олімпійський" за допомогою дрона були скинуті плюшеві сови.

Про це повідомив Telegram-канал "Украинский ногомяч".

Головний арбітр Віталій Романов був змушений на хвилину відкласти початок зустрічі, щоб очистити поле від іграшок.

Ймовірно, це зробили фанати "біло-синіх", яких звинуватили в расизмі після матчу "Шахтар" - "Динамо" у листопаді минулого року.

t.me/nogomyachh
t.me/nogomyachh
t.me/nogomyachh

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Нагадаємо, у матчі "Шахтар" - "Динамо" розгорівся скандал через прояви расизму фанатами киян у бік бразильського легіонера "гірників" Тайсона. Гру було зупинено на кілька хвилин, проте поєдинок дограли.

Фанати "Динамо" заявили, що проявів расизму не було, а вони проводили акцію на підтримку плямистих сов, які вимирають.

Тайсон був дискваліфікований на 1 матч та 2 умовно за непристойний жест у бік фанатів "біло-синіх". А "Шахтар" оштрафований через оголошення на стадіоні про расизм російською мовою.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • "Шахтар" обіграв "Динамо" в останньому дербі з рахунком 3:2. Таким чином, "гірники" перемогли принципового опонента у всіх чотирьох битвах сезону УПЛ-2019/20.
     
  • "Динамо" (55 очок) тепер ризикує скотитися на четверте місце турнірної таблиці, якщо "Зоря" (53) та "Десна" (52) виграють свої матчі 29-го туру УПЛ. До завершення сезону залишилося три тури.
     
  • "Шахтар" достроково став чемпіоном і випередив "Динамо" за кількістю трофеїв у незалежній Україні. "Біло-сині" можуть зрівняти цей показник, як переможуть "Ворсклу" у фіналі Кубка України 8-го липня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація