Виступав усю кар'єру за одну команду та отримав "Оскар". Все, що потрібно знати про Браянта

Виступав усю кар'єру за одну команду та отримав "Оскар". Все, що потрібно знати про Браянта

Фото: Associated Press

"Чорна мамба" трагічно пішов з життя.

Нещодавно спортивний світ сколихнула новина про смерть легендарного баскетболіста Кобі Брайанта.

ТСН.ua пропонує пригадати, чого саме досяг неймовірний Брайант за свою кар'єру.

Легендарний американський баскетболіст Кобі Брайант виступав у Національній баскетбольній асоціації (НБА) протягом 20-ти сезонів (1996-2016) за одну команду - "Лос-Анджелес Лейкерс". Грав на позиції атакувального захисника.

Упродовж своєї кар’єри виграв п’ять чемпіонських титулів, 18 разів брав участь у "Матчі всіх зірок", 15 разів включався до збірної всіх зірок і 12 разів у збірну захисту всіх зірок.

У складі національної збірної США двічі вигравав "золото" Олімпійських ігор, а також ставав переможцем чемпіонату Америки. Його чотири нагороди MVP Матчу всіх зірок є найбільшою кількістю в історії НБА. На літніх Олімпійських іграх 2008 і 2012 років він виграв "золоті" медалі у складі збірної США.

14 квітня 2016 року закінчив кар’єру в НБА, набравши в своєму останньому матчі з "Ютою" 60 очок.

У 2018 році отримав премію Оскар за найкращий анімаційний короткометражний фільм "Дорогий баскетбол".

З 2001 року одружений на танцівниці мексиканського походження Ванессі Лейн. У пари народилися чотири доньки: Наталія Даймент Брайант 2003 року, Джіанна Марія-Оноре Брайант 2006 року, Бьянка Белла Брайант 2016 року та Капрі Брайант 2019 року.

Загинув в авіакатастрофі 26 січня 2020 року, внаслідок аварії його особистого вертольота. За інформацією ЗМІ, на борту перебували ще чотири людини, вони також знайдені мертвими.

Повʼязані теми:

Наступна публікація