"Воротарям стане легше": в УЄФА пояснили останні зміни у футбольних правилах

"Воротарям стане легше": в УЄФА пояснили останні зміни у футбольних правилах

Фото: Associated Press

Вони стосуються пробиття пенальті та визначення результату матчу.

Голова суддівського комітету УЄФА Роберто Розетті прокоментував останні зміни в футбольних правилах, які набули чинності від 1 червня

Ці поправки будуть актуальні вже в заключних матчах Ліги чемпіонів, Ліги Європи, жіночої Ліги чемпіонів і юнацької Ліги УЄФА в сезоні-2019/20.

Головні зміни стосуються правил 14 (11-метровий удар) і 10 (Визначення результату матчу).

Правило 14

  • Порушення з боку воротаря не підлягає покаранню, якщо м’яч проходить повз ворота або відскакує від каркаса (без торкання м’яча воротарем), крім випадків, коли таке порушення явно впливає на гравця, який завдає удар.
  • Воротар отримує усне попередження за першого порушення і жовту картку за кожне наступне порушення.
  • Гравець, який завдає удар, буде покараний , якщо він і воротар порушують правила одночасно.

Правило 10

  • Жовті картки та усні попередження не переносяться на серію пенальті.
  • У матчах, де для визначення переможця потрібні післяматчеві пенальті, жовті картки більше не переносяться на серію 11-метрових. Це стосується всіх гравців, але особливо важливо для воротарів, які потрапляють під пильну увагу під час серії пенальті.

"Згідно з рекомендаціями IFAB і правилам футболу, серія пенальті не є частиною матчу. Це лише спосіб, як визначити переможця двобою. Якщо воротар отримав жовту картку в ігровий час, основний або додатковий, а потім передчасно вийшов за лінію воріт в серії пенальті, його, звичайно, необхідно вилучити. Тепер, за наявності VAR, це відбувалося б ще частіше, і голкіпери каралися б частіше за інших гравців. Ми вважаємо, що це потрібна і важлива зміна", - наголосив Розетті.

Повʼязані теми:

Наступна публікація