"Ворсклі" скоротили спонсорські виплати, проводиться розслідування за виділеними коштами

"Ворсклі" скоротили спонсорські виплати, проводиться розслідування за виділеними коштами

Фото: ФК Ворскла

Розслідування почалося через те, що виявили займ на суму 16,98 мільйона доларів.

Спонсорські виплати гірничорудної компанії Ferrexpo футбольному клубу "Ворскла" різко скоротили у першій половині 2020 року, у компанії триває розслідування цільового використання раніше виділених коштів.

  • Виплати за перше півріччя 2020 року з урахуванням закупівлі реклами склали 2,15 мільйона доларів.
  • За аналогічний період 2019 року сума була 5,38 мільйона доларів.

У звіті компанії зазначено, що виплати припинені на час розслідування щодо цільового використання виділених "Ворсклі" спонсорських коштів і кредиту, а також дотримання при цьому законодавства, пише "Інтерфакс-Україна".

Розслідування почалося через те, що виявили займ на суму 16,98 мільйонів доларів, який FC Vorskla Cyprus Limited надала компанії Collaton Limited, що пов'язана з фінансово-промисловою групою "Фінанси і Кредит". Група контролюється почесним президентом клуба Костянтином Жеваго.

Костянтин Жеваго / Фото: ФК Ворскла

Комітет незалежних директорів, який веде розслідування, запросив у "Ворскли" інформацію про використання спонсорських коштів. Згідно з наданими документами від клубу, пов'язаної з ним компанії FC Vorskla Cyprus Limited і Жеваго, гроші пішли на реконструкцію і будівництво стадіонів і тренувальних майданчиків в Україні.

Після завершення проєктів вони будуть продані з подальшою орендою, а гроші підуть на погашення кредиту Collaton Limited.

Жеваго - почесний президент "Ворскли", також мажоритарний власник Ferrexpo.

Державне бюро розслідувань у жовтні 2019 року оголосило його в розшук. Жеваго вручили підозру щодо розтрати і відмивання 2,5 мільярда гривень.

Також суд постановив, що підприємець повинен виплатити 1,5 мільярдів гривень Нацбанку. В кінці грудня Нацбанк почав примусове стягнення.

У червні Печерський районний суд Києва ухвалив рішення обрати запобіжний захід Жеваго у виді утримання під вартою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація