Врятувати сезон: в Англії можуть влаштувати марафон футболу та дограти матчі у "стилі Чемпіонату світу"

Врятувати сезон: в Англії можуть влаштувати марафон футболу та дограти матчі у "стилі Чемпіонату світу"

Фото: Associated Press

АПЛ розглядає ще один сценарій догравання поточного сезону.

Англійська Прем'єр-ліга, яка раніше заборонила клубам говорити про анулювання сезону, продовжує розробляти план догравання кампанії-2019/20. 

Як пише The Independent, Прем'єр-ліга готується до всіх можливих сценаріїв та розглядає можливість дограти матчі у червні-липні в "стилі Чемпіонату світу".

Скасування матчів і визнання сезону недійсним загрожує  клубам колосальним економічним збитком через телевізійний контракт.

ЩО ПЛАНУЄТЬСЯ

Усі команди будуть ізольовані на території регіону Мідлендс і Лондона, фактично влаштувавши збори. Команди змогли б позбавити себе від безлічі логістичних проблем і в більш інтенсивному темпі зіграти матчі - за прикладом, як це буває на Чемпіонатах світу.

Кожна команда розіб'є свій табір, де буде діяти режим карантину. Рефері, працівники клубів і обслуговуючий персонал також будуть перебувати під особливим контролем.

При цьому сітку мовлення складуть таким чином, що матчі АПЛ гратимуться щодня, фактично це буде марафон футболу.

Зазначається, що цей сценарій не є пріоритетним наразі. Найімовірніше, що решта матчів просто буде зіграна без глядачів. Саме до цього більше схиляються самі футболісти.

Раніше ЗМІ повідомляли, що АПЛ планує поновитися 1 червня та зіграти матчі до 11 липня без глядачів.

Клуби пішли на карантин після 29-го туру АПЛ. Турнірну таблицю очолює "Ліверпуль" із 25 балами відриву від другого місця. "Червоним" залишилося здобути дві перемоги, щоб стати чемпіонами вперше з 1990 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація