Встановлять рекорд: промоутер озвучив шалені гонорари Джошуа та Ф’юрі за супербій

Встановлять рекорд: промоутер озвучив шалені гонорари Джошуа та Ф’юрі за супербій

Тайсон Ф’юрі / Фото: Associated Press

Битва за звання абсоютного чемпіона хевівейту планується на майбутнє літо.

Промоутер Едді Гірн розповів про організацію бою між британськими чемпіонами світу Ентоні Джошуа та Тайсоном Ф’юрі.

За його словами, поєдинок може відбутися в червні 2021 року. Обидва боксери повинні отримати по 100 мільйонів доларів гонорару. Це найбільша сума в історії британського боксу.

Очікується, що на кону в бою Джошуа - Ф'юрі стоятимуть всі головні титули в надважкій вазі: наразі Ентоні володіє поясами WBA, WBO, IBF і IBO, а Ф’юрі є чемпіоном за версією WBC.

"Першу чернетку контракту відправлено Бобу Аруму, що, очевидно, добре. Контракт відображає позитивний характер обговорень, які ми вели навколо цього бою.

Тепер ми очікуємо їхніх коментарів, перш ніж перейдемо до узгодження місця проведення. Ми сподіваємося підписати щось протягом наступних двох тижнів", - цитує слова Гірна Daily Mail.

Додамо, що найбільший гонорар в історії професійного боксу в 2017 році отримав американець Флойд Мейвезер. За перемогу над ексчемпіоном UFC у двох вагових категоріях ірландцем Конором Макгрегором він заробив 275 млн доларів.

На другому місці в рейтингу - гонорар Мейвезера за переможний бій проти філіппінця Менні Пакьяо в 2015 році (250 млн доларів). Пакьяо за той поєдинок отримав 150 млн доларів - це третій результат в історії.

  • Нокаутувавши болгарина Кубрата Пулєва, 31-річний Джошуа здобув 24-ту перемогу (22 - нокаутом) у професіоналах за однієї поразки.
  • Ф’юрі востаннє виходив на ринг у лютому 2020 року. "Циганський Король" нокаутував американця Деонтея Вайлдера і завоював чемпіонський пояс WBC. На рахунку 32-річного Ф'юрі 31 поєдинок на професійному ринзі: 30 перемог (21 нокаутом) та одна нічия.

Раніше ТСН Проспорт писав, яку суму отримає українець Олександр Усик за відтермінування чемпіонського бою з Джошуа. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація