WADA тимчасово позбавило ліцензії Московську антидопінгову лабораторію

WADA тимчасово позбавило ліцензії Московську антидопінгову лабораторію

Рішення діятиме до закінчення дисциплінарного розгляду.

Всесвітнє антидопінгове агентство тимчасово призупинило ліцензію Московської антидопінгової лабораторії, повідомляє пресслужба WADA.

У зв'язку з цим рішенням лабораторії забороняється виконувати будь-яку роботу з аналізу зразків крові, пов'язаних з програмою біологічного паспорта спортсмена.

Рішення про призупинення ліцензії діятиме до закінчення дисциплінарного розгляду.

"Цей крок був зроблений у світлі рішення Виконавчого комітету від 9 грудня 2019 року про те, що Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) знову буде оголошено не відповідним Всесвітньому антидопінговому кодексу у зв'язку з виявленням WADA маніпулювання деякими даними, взятими з Московської лабораторії в січні 2019 року в порушення умов відновлення РУСАДА у вересні 2018 року", - йдеться в повідомленні

Як повідомлялося раніше, у грудні 2019 року Всесвітнє антидопінгове агенство (WADA) офіційно позбавило Росію можливості виступати на Олімпійських іграх та Чемпіонатах світу впродовж наступних чотирьох років. Окрім заборони на виступи в цих змаганнях, Росія не має права також подавати й заявки на їхнє проведення. Спортсмени не зможуть виступати під національним прапором, а також була введена заборона на відвідування міжнародних спортивних заходів російськими держслужбовцями та керівництвом Олімпійського комітету Росії (ОКР) і Паралімпійського комітету Росії (ПКР). 

Організація опубліковала звіт, в якому перераховані види спорту, представники яких були викриті в порушеннях: важка атлетика - 41; боротьба - 1; тхеквондо - 2; веслування на каное - 1.

Своєю чергою, російське антидопінгове агенство (РУСАДА) надіслало лист Всесвітньому антидопінговому агенству (WADA), у якому повідомило про незгоду з рішенням усунути російських спортсменів від великих міжнародних змагань на чотири роки. 

WADA відсторонило Росію від участі в міжнародних спортивних змаганнях 

WADA відсторонило Росію від участі в міжнародних спортивних змаганнях 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація