Захисник "Динамо" став першим гравцем з УПЛ, який зіграє у фіналі Чемпіонату світу

Захисник "Динамо" став першим гравцем з УПЛ, який зіграє у фіналі Чемпіонату світу

Фото: twitter.com/FtblPhotos

Йосип Пиварич допоміг Хорватії обіграти Англію.

Захисник "Динамо" і збірної Хорватії Йосип Пиварич став першим в історії гравцем  української Прем'єр-ліги, який вийшов до фіналу Чемпіонату світу з футболу.

Пиварич на 94 хвилині матчу з англійцями вийшов на заміну замість Івана Стрініча (екс-гравець "Дніпра"). На нинішньому Мундіалі Пиварич зіграв в трьох матчах, провівши на полі в сумі 175 хвилин.

Зазначимо, що українську Прем'єр-лігу на ЧС-2018 в Росії представляв Пиварич і бразильський гравець "Шахтаря" Тайсон, а також екс-гравець "гірників" Фред, який перейшов влітку до "Манчестер Юнайтед". У фіналі також зіграв екс-гравець "Динамо" Домагой Віда.

_______________________________

Нагадаємо,  9 країн, серед яких Україна, Австралія, Фінляндія, Японія, Данія, Ісландія, Велика Британія, Польща, Швеція, ​оголосили дипломатичний бойкот Чемпіонату світу в Росії. Причинами для цього стало вторгнення РФ до України та Сирії, отруєння у Британії російського екс-розвідника Сергія Скрипаля, голодування українських політв’язнів, у тому числі режисера Олега Сенцова, та систематичне порушення прав людини в Російській Федерації.

Безстрокове голодування Сенцов оголосив 14 травня 2018 року. Його головна вимога - звільнення понад 60 українських політв'язнів, які перебувають за ґратами у Росії. Цю вимогу режисера підтримав Держдеп США, ЄС, парламент Канади і т. д.  

2015 року російський суд незаконно засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Акції на підтримку режисера відбулися у всьому світі, у тому числі в Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація