Один захищав Україну, інший — отримав російський паспорт: анонс бою ветеранів Тайсон — Джонс

Один захищав Україну, інший — отримав російський паспорт: анонс бою ветеранів Тайсон — Джонс

Фото: twitter.com/boxingsnow

Легендарні боксери повернуться на ринг в очному поєдинку у Каліфорнії.

В ніч проти 29 листопада у Каліфорнії відбудеться боксерський поєдинок між легендами надважкої ваги Майком Тайсоном та Роєм Джонсом-молодшим.

ТСН Проспорт розповідає все найважливіше, що потрібно знати про бій.

ПОВЕРНЕННЯ ТИТАНІВ

54-річний Тайсон оголосив про поверненя на ринг навесні 2020 року. "Залізний Майк" під час карантину відновив тренування та заявив, що планує провести декілька показових поєдинків.

Вийти на ринг проти американця одразу знайшлося багато охочих. Із Майком вів переговори Шеннон Бріггс. Також була пропозиція від Евандера Голіфілда, якого до повернення на ринг готував Володимир Кличко. І все ж вибір спинився на 51-річному ексчемпіоні світу в п’яти вагових категоріях Рої Джонсі-молодшому.

"Так, це правда, Майк — легенда. Отримати пропозицію вийти з ним на ринг і відмовитися було б божевіллям. Я не збирався повертатися і битися знову, але заради Майка Тайсона я згоден зробити виняток. Для мене це можливість, яку я не можу відкинути. З усіх охочих вийти з ним на ринг він обрав мене. А раз він так зробив, то як я можу сказати ні", — прийняв пропозицію Джонс.

КОЛИ ВОСТАННЄ ТАЙСОН ТА ДЖОНС ВИХОДИЛИ НА РИНГ

Останній поєдинок "Залізний Майк" провів 2005 року, коли програв технічним нокаутом ірландцеві Кевіну Мак-Брайду. Перед цим була поразка нокаутом від британця Денні Вільямса, тож завершити кар’єру красиво знаменитому американцю не вдалося.

На професійному ринзі на рахунку Тайсона 56 боїв: 50 перемог (44 — нокаутом), 6 поразок.

Джонс завершив кар'єру у 2018 році та зробив це на мажорній ноті. На відміну від Тайсона, Рой повісив боксерські рукавички на цвях після чотирьох поспіль перемог. В останньому поєдинку Джонс рішенням суддів здолав співвітчизника Скотта Сігмона.

У його послужному списку 75 боїв: 66 перемог (47 — нокаутом) і 9 поразок.

ЧИМ ЗАЙМАЛИСЯ ПІСЛЯ ЗАВЕРШЕННЯ КАР’ЄРИ

Зав’язавши з боксом, Тайсон не перестав яскраво жити. Майк знімався в кіно, записував музичні треки та навіть організував бізнес із виробництва марихуани.

Рой також не нудьгував. Окрім запису треків і зніманнях в кіно, він розпочав тренерську діяльність — відкрив декілька власних шкіл боксу і взявся тренувати молоде покоління. Також Джонс всерйоз зайнявся бізнесом та активно скуповував нерухомість.

СТАВЛЕННЯ ДО УКРАЇНИ ТА РОСІЇ

У серпні 2015 року "Супермен" (таке прізвисько у Джонса, — прим.) став громадянином Росії. Він в Севастополі зустрічався з президентом Росії Володимиром Путіним, де попросив у нього допомоги в отриманні російського громадянства.

"Я хочу купити тут нерухомість. Розділю себе порівну між двома країнами: хочу боксувати там і боксувати тут, хочу виконувати реп там і виконувати його тут", — заявляв Джонс.

У вересні 2015 року його прохання задовольнили. Зараз Джонс має два громадянства — американське та російське.

"З днем народження, президенте Росії, містере Володимире Путін. Величезне вам спасибі за надану можливість стати вашим співвітчизником і пізнати країну, якою ви керуєте. Сподіваюся, що в один прекрасний день ви станете не просто найкращою, а й найвідомішою людиною в світі. Спасибі за все, що ви робите. Я сподіваюся, що у вас буде чудовий день народження. Нехай Бог береже вас. Ще раз спасибі за паспорт. Я — росіянин", — сказав Джонс, вітаючи Путіна з днем народження.

Своєю черго, Тайсон виступав на підтримку України у війні з Росією та проросійськими бойовиками.
"Get out of Ukraine! (Забирайтеся з України)", — крикнув Тайсон російським журналістам під час кінофестивалю Tribeca Film Festival в Нью-Йорку.

ПІДГОТУВАННЯ ДО БОЮ

Обидва суперники  ретельно взялися готуватися до повернення у бокс. 54-річний Тайсон зробив щось просто нереальне і скинув до бою 45 кілограмів. Він розповів, що досягнув такого приголомшливого результату завдяки тренуванням та веганству.

"Було дуже важко набирати форму, але тільки з однієї конкретної причини: мені довелося скинути 100 фунтів (45,4 кг). А так я завжди робив це протягом своєї кар'єри.

Як я скинув вагу? По-перше, став веганом. Моя дружина сказала мені встати на бігову доріжку. Я починав бігати по 15 хвилин, а закінчилося все тим, що я проводив на біговій доріжці по дві години. Я продовжував ходити в зал і стежив за своєю дієтою", — поділився Тайсон.

Фізична форма "Залізного Майка" вражає. Він регулярно розриває Мережу скаженими роликами своїх тренувань, де демонструє, що не розгубив свою славнозвісну агресію та по-справжньому вбивчі удари.

Джонс намагався не відставати та теж підігрівав інтерес до бою ефектними роликами в соцмережах.

ПРАВИЛА ТА ФОРМАТ БОЮ

Показовий бій відбудеться у незвичайному 8-раундовому форматі. Кожен раунд триватиме по 2 хвилини.

Організатори поєдинку запевнили, що суперники зможуть нокаутувати один одного, а пролита кров не буде причиною для негайного закінчення бою.

Для обслуговування бою буде використана спеціальна дистанційна система від WBC. Результат кожного раунду буде оголошений під час сутички. 

Також ветерани погодилися пройти обов'язкову перевірку на допінг в рамках програми Clean Boxing від WBC і WADA. Тестування не включатиме перевірку на марихуану.

ЩО НА КОНУ ТА ГОНОРАРИ БОКСЕРІВ

Переможець отримає спеціальний сувенірний пояс — WBC Frontline Battle, на якому є напис Black Lives Matter (рух проти расизму, – прим.).

За інформацією журналіста Yahoo Sports Кевіна Айолі, Тайсон отримає втричі більшу суму гонорару за свого суперника. "Залізний Майк" заробить 10 мільйонів доларів, а Джонс — близько 3 мільйонів.

Крім того, обом боксерам належить відсоток від продажів платних трансляцій.

ДЕ ДИВИТИСЯ ПОЄДИНОК

В Україні вечір бою транслюватиме медіасервіс MEGOGO. Очікується, що Тайсон і Джонс вийдуть в ринг у неділю, 29 листопада, о 04:00 за київським часом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація