Збірна України на останніх секундах уникла поразки в матчі з Сербією

Збірна України на останніх секундах уникла поразки в матчі з Сербією

Фото: Associated Press

Підопічні Андрія Шевченка завершили кваліфікацію без жодної поразки.

Збірна України нічиєю завершила кваліфікацію на Чемпіонат Європи 2020 року. 17 листопада "синьо-жовті" на виїзді розійшлися миром зі збірною Сербії - 2:2.

Для підопічних Андрія Шевченка матч у Белграді розпочався вкрай невдало. Вже на 6-й хвилині арбітр призначив пенальті у ворота української команди - Микола Матвієнко рукою зупинив політ м’яча після удару Душана Тадича. Півзахисник "Аякса" з 11-метрової позначки не схибив, розвівши м’яч та Андрія Пятова по різних кутах.

Фото: Associated Press

Після пропущеного м’яча "синьо-жовті" перехопили ініціативу та могли зрівняти рахунок у середині тайму - удар в дальній кут від Андрія Ярмоленка прийняла на себе стійка.

І все ж на перерву команди пішли за нічийного результату. На 33-й хвилині Роман Яремчук ударом головою замкнув вивірену подачу Віктора Циганкова з правого флангу.

Фото: Associated Press

Другий тайм почався за домінування господарів. Сербія перейшла на половину поля українців та на 56-й хвилині удруге засмутила Андрія Пятова. Караваєв не встежив за Мітровичем на дальній стійці і форвард "Фулхема" після ідеальної подачі Тадича з близької відстані пробив у нижній правий кут воріт української збірної.

Фото: Associated Press

Українці не збиралися програвати і пішли всіми силами в атаку. Фінальний штурм воріт збірної Сербії закінчився успіхом - Артем Бєсєдін, який вийшов з лави запасних, зорієнтувався у чужому штрафному майданчику та ударом від стійки приніс збірній України нічию - 2:2.

Фото: Associated Press

Таким чином, команда Андрія Шевченка вперше в історії завершила рік без жодної невдачі. Українці не поступалися ні в офіційних, ні в товариських поєдинках.

Зазначимо, що нічия з сербами дозволила "синьо-жовтим" бути сіяними в першому кошику під час жеребкування фінальної частини континентальної першості, яке відбудеться 30 листопада.

Нагадаємо, збірна України достроково вийшла у фінальний турнір Євро-2020. Другу сходинку в нашій групі посіла Португалія, яка у матчі заключного туру обіграла Люксембург (2:0). Серби продовжать боротися за потрапляння на Євро-2020 у стикових матчах. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація