Збірна України відібрала очки в Португалії у стартовому матчі відбору до Євро-2020

Збірна України відібрала очки в Португалії у стартовому матчі відбору до Євро-2020

Фото: Associated Press

Українцям вдалося не пропустити від команди Кріштіану Роналду.

Збірна України у дебютному матчі кваліфікації на Євро-2020 зіграла унічию з командою Португалії - 0:0.

"Синьо-жовті" побудували свою гру від оборони, лише зрідка вибігаючи в контратаки. Найкращі моменти, щоб відзначитися, мав лідер португальців Кріштіану Роналду. У першому таймі він двічі небезпечно пробивав по воротах української команди, але Андрій Пятов впорався з його складними ударами.

Фото: Associated Press

У другій половині зустрічі Пятов продовжив творити футбольні дива. На 58-й хвилині матчі український голкіпер витягнувся в струну і ефектно перевів м’яч на кутовий після красивого обвідного удару у виконанні Андре Сілви.

Українці ж найкращий і, мабуть, єдиний свій момент мали під завісу поєдинку. Жуніор Мораєс опинився на добиванні перед воротами суперника після удару Євгена Коноплянки, але не зумів випередити Діаша і проштовхнути м’яч у ворота.

Фото: Associated Press

Зазначимо, що Жуніор з’явився на полі на 76-й хвилині замість іншого форварда Романа Яремчука. Це був дебют натуралізованого бразильця у футболці збірної України.

На останніх хвилинах португальці влаштували штурм воріт суперника, але українці не здригнулися і впевнено відзахищалися до фінального свистка.

Фото: Associated Press
Фото: Associated Press

Таким чином, Україна набрала перше очко у відбірковому циклі до Євро-2020 і тепер ділить з португальцями 2-гу і 3-тю позиції в групі B. Лідером нашої групи несподівано став Люксембург, який у паралельному матчі обіграв Литву (2:1).

Повʼязані теми:

Наступна публікація