Збірна України за три хвилини програла Англії в стартовому матчі відбору на Євро-2024 (відео)

Збірна України за три хвилини програла Англії в стартовому матчі відбору на Євро-2024 (відео)

Фото: Associated Press

"Синьо-жовті" не зуміли набрати очок в дебютному офіційному матчі Руслана Ротаня на чолі національної команди.

Збірна України поступилася Англії в матчі 2-го туру відбору на Євро-2024. Зустріч на стадіоні "Вемблі" в Лондоні завершилася з рахунком 2:0.

Українцям тривалий час вдавалося стримувати атакувальні потуги іменитого суперника. Однак наприкінці першого тайму підопічні Гарета Саутгейта змогли двічі вразити ворота Анатолія Трубіна.

На 37-й хвилині Букайо Сака прицільно подав з правого флангу, а Гаррі Кейн з меж воротарського переправив м'яч у сітку. Для найкращого бомбардира в історії збірної Англії це 55-й гол у футболці національної команди.

А вже за три хвилини господарі подвоїли свою перевагу. Сака з-за меж штрафного майданчика красиво закрутив м'яч у дальню "дев'ятку".

У другому таймі українці спробували переламати перебіг матчу за рахунок замін і великими силами пішли в атаку, але Англія впевнено втримала переможний рахунок до фінального свистка.

Огляд матчу

Зазначимо, що для "синьо-жовтих" це була стартова гра у кваліфікації на континентальну першість, тоді як команда "Трьох левів" в рамках 1-го туру відбору на Євро-2024 перемогла збірну Італії.

Також це був дебютний офіційний матч на посаді виконувача обов'язків головного тренера збірної України для Руслана Ротаня, який змінив біля керма національної команди Олександра Петракова.

Суперниками збірної України у відборі на Євро-2024 є Італія, Англія, Північна Македонія та Мальта. В іншому матчі другого туру Італія на виїзді зіграє з Мальтою – ця гра розпочнеться сьогодні о 21:45.

У матчах 3-го туру кваліфікації на Євро-2024 збірна України 16 червня на виїзді гратиме з Північною Македонією, Англія того ж дня в гостях зустрінеться з Мальтою.

  • До фінальної частини чемпіонату Європи 2024 року вийдуть по дві найкращі збірні з кожної групи. Володарі ще трьох путівок на континентальну першість будуть визначені в плейоф, куди потраплять 12 команд залежно від їхніх виступів у Лізі націй-2022/23.
  • Жеребкування фінальної частини Євро-2024 відбудеться в грудні 2023 року, а сам турнір – від 14 червня до 14 липня 2024 року прийматиме Німеччина.

Читайте також:

"Ріші, нам потрібні F-16": фанати збірної України влаштували яскраву акцію під час матчу з Англією

"Ви тренер, маєте ліцензію?": Петраков посварився з журналістом після дебюту на чолі збірної Вірменії

Відбір на Євро-2024: групи і турнірні таблиці

Повʼязані теми:

Наступна публікація