Збірна України здолала Чехію та оформила вихід до еліти європейського футболу

Збірна України здолала Чехію та оформила вихід до еліти європейського футболу

Фото: Reuters

"Синьо-жовті" стали переможцями групи.

Збірна України у рамках 4 туру групової стадії Ліги націй перемогла вдома Чехію з рахунком 1:0.

Єдиний гол у зустрічі команда Андрія Шевченка провела під кінець першої половини гри - Руслан Малиновський після вдалої передачі у виконанні Романа Яремчука відправив м'яч з-за меж штрафної точно у кут воріт.

Зазначимо, що це взяття воріт стало для Малиновського другим поспіль - нещодавно він забив справжній шедевр у ворота збірної Італії.

Фото: Reuters

Загалом у першому таймі на полі була досить рівна гра - обидві команди мали декілька фантастичних можливостей для голу. Проте, якщо українців підводила реалізація, то гості не змогли відзначитися через Андрія Пятова, який здійснив декілька непоганих сейвів.

У другому таймі збірна Чехії дещо володіла ініціативою, проте забити їм так і не судилося. Свої моменти втратила й Україна. Чудову можливість відзначитися змарнував Віктор Циганков, який на 76 хвилині не зумів переграти чеського голкіпера.

Утім, це не завадило Україні здобути мінімальну перемогу та стати таким чином переможцем Ліги B (Група А). Після трьох поєдинків "синьо-жовті" мають у своєму активі дев'ять балів з дев'яти та вже є недосяжними для своїх конкурентів. Таким чином, гра зі Словаччиною, який відбудеться в листопаді, перетворюється на порожню формальність.

Більш того, підопічні Шевченка отримали підвищення у класі на наступний розіграш цього турніру. Тепер Україна виступатиме серед 12 найсильніших збірних Європи. Також "синьо-жовті" отримали право додаткового шансу на потрапляння до Чемпіонату Європи-2020.

Фото: Reuters

Наостанок зазначимо, що збірна України стала першою командою з другого дивізіону, яка зуміла оформити вихід до еліти європейського футболу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація